Lietuvā Lielajā talkā piedalījušies aptuveni 250 000 cilvēku

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sintija Zandersone / LETA

Lielajā talkā, kas Lietuvā šogad norisinājās jau desmito reizi, sestdien piedalījušies aptuveni ceturtdaļmiljona cilvēku, bet savākto atkritumu daudzums ir mazāks nekā pērn.

Kā ziņu aģentūrai BNS pastāstījusi talkas vadītāja Kristīna Baranovaite, saskaņā ar provizoriskiem datiem savākts apmēram 2000 tonnu atkritumu - par 1000 tonnām mazāk nekā 2016.gadā. Pēc viņas teiktā, domājams, ka cilvēki pamazām kļūst apzinīgāki un vairs tik ļoti nepiesārņo vidi.

Talkā, neraugoties uz laika kaprīzēm, aktīvi iesaistījušies cilvēki gan lielajās pilsētās, gan mazākās apdzīvotajās vietās. Rīkotāji lēš, ka iepriekšējos deviņos gados kopā savākti aptuveni 28 000 tonnu atkritumu.

Tikmēr Igaunijā Lielā talka notiks tikai pēc divām nedēļām - 6.maijā. Akcijas interneta vietnē «www.teemeara.ee» joprojām var reģistrēt gan savu talku, gan izraudzīties piemērotāko talkošanas vietu.

Šobrīd tur jau reģistrētas vairāk nekā 1700 talkošanas vietas un gandrīz 17 000 talcinieki. No svētdienas viņi var saņemt talcinieka pasi, kas dod tiesības izmantot dažādus projekta partneru piedāvātos atvieglojumus, piemēram, no 29.aprīļa līdz 7.maijam braukt par puscenu visos uzņēmuma «Elron» pasažieru vilcienos un «Simple Express» autobusos.

Pērn Igaunijā Lielā talka norisinājās 1986 vietās un tajā piedalījās vairāk nekā 44 000 cilvēki jeb 3,4% valsts iedzīvotāju kopskaita.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu