Nordšleifē ir jauns priekšpiedziņas rekordists

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Honda

Mēnesi pēc sērijveida modeļa prezentācijas Ženēvas automobiļu izstādē jaunākās paaudzes Honda Civic Type-R kļuvis par ātrāko priekšpiedziņas automobili Nirburgringas Nordšleifē - 3.aprīlī ar vienu no izstrādes automobiļiem 20,6 kilometrus garais Nordšleifes aplis tika veikts 7 minūtēs un 43,8 sekundēs.

Rekords tika uzstādīts jaunā modeļa testēšanas procesa noslēguma fāzē. Auto devās sausā trasē, kad āra temperatūra bija optimāla riepu saķerei un dzinēja darbībai, un iepriekšējā Type-R apļa laiku pārspēja par nepilnām 7 sekundēm.

Protams, ne tikai laika apstākļi veicināja karstākā Honda hečbeka panākumus. To centrā ir optimizēts un pilnveidots 2 litru turbo motors, kurš attīsta 320 ZS un 400 Nm, jauna sešu pakāpju manuālā pārnesumkārba, kas vēl vairāk uzlabo paātrināšanās rādītājus, kā arī pārdomāta aerodinamisko virsbūves detaļu pakete, kas gādā par stabilitāti, braucot lielā ātrumā, taču tai pašā laikā optimizē aerodinamisko pretestību.

Bez tā jaunais Type-R ir ieguvis augstas stingrības virsbūvi, kas ir par 16 kilogramiem vieglāka, taču tai pašā laikā par 38% noturīgāka pret vērpi nekā iepriekšējam modelim. Apvienojumā ar pārveidotu aizmugurējo piekari galvenie ieguvumi no tā ir precīzāka stūres darbība un augstāka stabilitāte bremzējot. Tas dod iespēju pirms līkumiem bremzēt vēlāk un pagriezienos doties lielākā ātrumā.

«Lielāku ātrumu pagriezienos panākam, jo jaunajam Type-R ir platāka šķērsbāze un riepas, garāka riteņu bāze, jauna aizmugurējā piekare, kā arī optimizēta aerodinamika,» saka šasijas izstrādes vadītājs Rjuiči Kadžima.

Rekords tika uzstādīts ar auto, kas tehniski pilnībā atspoguļoja sērijveida modeli. Drošības nolūkos auto salonā bija uzstādīts cauruļu rāmis, taču Honda apgalvo, ka tas nekādi nav ietekmējis virsbūves stingrību un līdz ar to gaitas īpašības. Lai kompensētu cauruļu karkasa uzstādīšanas dēļ pieaugušo mašīnas svaru, testu mašīnai tika izņemta multimediju sistēma un aizmugurējais sēdeklis. Uz riteņiem bija uzmontētas ikdienas lietošanai piemērotas riepas.

Eiropas tirgū jaunā Honda Civic Type-R nonāks 2017.gada vasarā. Auto tiks ražots kompānijas rūpnīcā Svindonā, Lielbritānijā, kur globālā tirgus vajadzībām taps arī standarta Civic modeļi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu