1. rokkafejnīcā igauņu blūzmenis Andres Roots un Jānis Vanadziņš

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas 1. rokkafejnīca Mārstaļu ielas Reiterna namā turpina pasākumu sēriju «Džeza un blūza svētdienas» jeb «Jazz and Blues at Rock Cafe» un 30. aprīlī tur uzstāsies labākais igauņu blūza ģitārists Andres Roots kopā ar bundzinieku Raul Terep, kā arī pašmāju blūza leģenda Jānis Vanadziņš ar grupu «Baltā klints».

Pērn Andres Roots ar vērienu nosvinēja 40. dzimšanas dienu, izdodot pirmo Igaunijā iespiesto vinila plati «Roots Music» un ar to nonākot valsts popmūzikas albumu topa virsotnē! Andress zināms kā liels blūza aktīvists, kurš pats organizē pasākumus Tartu un sadarbojas ar dažādu valstu mūziķiem. Gan igauņu, gan ārvalstu mūzikas kritiķi slavē viņa neparasto ģitārspēli, kas zīmīga ar slide elementu izmantošanu, paralēli spēlējot basa partijas, un skatuviski jaudīgo sadarbību ar bundzinieku Raulu Terepu. Agrāk abi spēlējuši kopā atzītās igauņu blūzroka grupās «Bullfrog Brown» un «Andres Roots Roundabout». Pērnā gada jūlijā Andress un Rauls Eiropas tūres ietvaros sniedza ekskluzīvu koncertu Rīgas klubā «Nabaklab». Nesen nācis klajā Andresa jaunākais albums «Winter», uz kura skaņdarbu bāzes lielā mērā arī veidota aktuālā koncertprogramma. Lai izdoto audioformātu uzskaitījums būtu pilnīgs, Andress šogad izdevis arī audiokaseti «Mono», kas guvusi lielu rezonansi kaimiņvalsts masu medijos.

Savukārt Jāni Vanadziņu, kā zināms, mēdz dēvēt par latviešu blūza krusttēvu. Jaunībā viņš muzicējot apbraukājis visu pieejamo šīs dzelzs priekškara puses pasauli, skandalozajā grupā «Dopings» muzicējis kopā ar Pitu Andersonu, bijis visā PSRS atpazīstamās leģendārās rokgrupas «Cements» pirmajā sastāvā, bet pēcāk jau vairāk pievērsies tieši blūzam un dibinājis savu grupu «Blues Band Riga», kam sekoja arī «Hot Dogs» un «Dogs & Catfish». Blūzā Jānis vienmēr gribējis spēlēt mūziku «ar stāstu», tāpēc viņa grupās līdzās spontānajai ģitārai vienmēr liela nozīme bijusi dziedātājam, kurš būtu spējīgs improvizēt un būt dialogā ar ģitāru, iziet no ierastā blūza kvadrāta un harmonijām.

Koncertā Latvijas 1. rokkafejnīcā Jānis uzstāsies kopā ar grupu «Baltā klints», kas tās pirmsākumos tika dēvēta par «Boogie Drivers». Grupas taustiņinstrumentālists un mūzikas autors ir Vilnis Kundrāts, kurš citādi vairāk zināms kā saksofonists. «Baltās klints» jeb «White Rock» mūzikā jūtama blūza, rokenrola, klasiskā roka, džeza, progresīvā roka un pat regeja ietekme. Grupas māksliniecisko mērķu pamatā ir autentiskums, precizitāte un oriģinalitāte. Dziesmu tekstu autori ir latviešu 20 gs. 80-to gadu paaudzes dzejnieki, ar viņiem raksturīgo pasaules skatījumu un ironiju. Grupā muzicē Miķelis Vanags (vokāls, ģitāra), Vilnis Kundrāts (Hammond ērģeles, klavieres, saksofons), Artūrs Sedriks Sinkevičs (bungas) un Kristiāns Kosītis (vokāls, basģitāra).

Miķelis Vanags jau desmit gadus muzicē dažādos kolektīvos, kur spēlē gan džeza mūziku, gan pankroku un sadarbojas ar Latvijas blūza leģendu Jāni Vanadziņu.

Foto: Publicitātes foto

Vilnis Kundrāts sadarbojies ar dziedātājiem Mariju Naumovu, Intaru Busuli, Jāni Strazdiņu, Ingu Bērziņu un Ievu Kerēvicu, šobrīd muzicē arī ar savu džeza kvartetu un bigbendu «Mirage Jazz Orchestra», kā arī sadarbojas ar Zemessardzes bigbendu un NBS orķestri.

Artūrs Sedriks Sinkevičs pabeidzis Rīgas 1. mūzikas skolu un šobrīd JVLMA studē skaņu režiju. Viņš bijis laureāts sitaminstrumentālistu konkursos un uzstājies kopā ar vairākiem Latvijas orķestriem, tajā skaitā arī kā solists kopā ar LNSO stīgu grupu. Savukārt grupas basģitārists Kristiāns Kosītis izkopj arī vokālās prasmes un šobrīd studē JVLMA vokālajā nodaļā.

Koncertsērijas organizētājs Pēteris Selga uzsver: «Rokkafejnīca ir vieta ar izcili aprīkotu skatuvi un spēj radīt neikdienišķu atmosfēru, tādu kā «ārpus laika esamību», tādēļ tās viesi ir pelnījuši arī īpašus svētdienas muzikālās atpūtas koncertus.»

Koncerta sākums plkst 18.

Biļetes nopērkamas «Biļešu paradīzes» kasēs vai bilesuparadize.lv. Iepriekšpārdošanā to cena ir 8 eiro, pasākuma dienā rokkafejnīcā – 10 eiro. Galdiņu rezervēšana – banketi@rockcafe.lv vai 26678555.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu