Koris «Juventus» uzvarējis starptautiskajā koru festivālā Montrē

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto / Koris "Juventus"

LU jauktais koris «Juventus» uzvarējis starptautiskajā koru festivālā Montrē, kas norisinājās no 19. aprīļa līdz 22. aprīlim Šveicē, informēja kora Sabiedrisko attiecību speciāliste Māra Jēgere.

Koris «Juventus» mākslinieciskā vadītāja Valda Tomsona un diriģenta Mika Abaroniņa vadībā ieguva pirmo vietu jaukto koru kategorijā, kas deva iespēju piedalīties arī konkursa «Grand Prix» izcīņā, kur sīvā konkurencē koris ieguva galveno balvu.

Kopumā konkursā četrās kategorijās piedalījās vienpadsmit kori no desmit valstīm. Tomsons atzina, ka viņam ir liels gandarījums un prieks par paveikto.

Konkursā koris izpildīja Frederika Sikstena, Heinriha Šica, Franka Martina, Stīvena Hatfilda un pašmāju komponistu Ērika Ešenvalda un Riharda Zaļupes kormūzikas darbus.

Šis ir otrais starptautiskais «Juventus» sasniegums ar kora māksliniecisko vadītāju Tomsonu un diriģentu Abaroniņu. Pirms diviem gadiem Kauņā, desmitajā starptautiskajā jaukto koru konkursā «Juventus 2015» koris ieguva žūrijas augstāko vērtējumu, kā arī vairākas specbalvas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu