Aptaujas: Francijas prezidenta vēlēšanu otrajā Makrons pārliecinoši pieveiktu Lepēnu

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Francijas prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā centrists Emanuels Makrons pārliecinoši pieveiktu galēji labējo Marinu Lepēnu, liecina svētdien publiskotu sabiedriskās domas aptauju rezultāti.

Sabiedriskās domas pētniecības uzņēmumu «Ipsos» un «Sopra Steria» aptaujā, kā arī «Harris Interactive» aptaujā noskaidrots, ka Makrons otrajā kārtā saņemtu 62% līdz 64% balsu, bet Lepēna - 36% līdz 38%.

Jau vēstīts, ka atbilstoši aptauju veicēju projekcijām svētdien notikušajā Francijas prezidenta vēlēšanu pirmajā kārtā visvairāk balsu saņēmis Makrons un Lepēna.

Ja šīs prognozes apstiprināsies, bijušajam ekonomikas ministram Makronam un Nacionālās frontes līderei Lepēnai būs jācīnās vēlēšanu otrajā kārtā 7.maijā.

Makrons saņēmis 23 līdz 24% balsu, bet Lepēna - 21,6% līdz 23%, liecina sabiedriskajā televīzijā publiskotie dati.

Pēc 64% balsu saskaitīšanas noskaidrots, ka Lepēna ieguvusi 23,6% balsu, bet Makrons - 22,8%.

Francijas Iekšlietu ministrijas publiskotajos daļējos rezultātos arī redzams, ka konservatīvais Fransuā Fijons saņēmis 19,7% balsu, bet kreisais ekstrēmists Žans Liks Melanšons - 18,5% balsu.

Vēlētāju aktivitāte bijusi 78,7%, informēja ministrija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu