ASV U-18 hokejisti pasaules čempionāta finālā uzveic Somijas vienaudžus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: IIHF.com

ASV U-18 hokeja izlase svētdien Popradā tika kronēta par pasaules čempioni hokejā jauniešiem. Augstākās divīzijas turnīra finālmačā amerikāņi ar 4:2 (2:0, 2:1, 0:1) pārspēja Somijas vienaudžus.

ASV U-18 izlases rindās ar diviem vārtiem izcēlās Džoels Ferebī.

Mača rezultātu ceturtajā minūtē atklāja Džošs Noriss, bet trīs minūtes pirms pirmā perioda Ferebī dubultoja amerikāņu pārsvaru. Tāpat viņš ar precīzu metienu atzīmējās otrā perioda otrajā minūtē, kad mazākumā panāca jau 3:0.

Sešas minūtes vēlāk Ērneli Resenens vienus vārtus atguva, taču Grānts Mismešs ātri atjaunoja trīs vārtu pārsvaru. Trīs minūtes pirms pamatlaika beigām Urho Vākainenes, somiem spēlējot bez vārtsarga, bet ar sesto laukuma spēlētāju, samazināja pretinieku pārsvaru. Atlikušajā laikā amerikāņu nosargāja pārsvaru un svinēja uzvaru ar rezultātu 4:2.

Amerikāņi šajā vecuma grupā par čempioniem kronēti desmit reizes. Tāpat viņu kontā trīs sudraba un divas bronzas medaļas. 19 turnīru laikā ASV jaunie hokejisti tikai piecās meistarsacīkstēs palikuši ārpus medaļām.

Tikmēr somi par čempioniem kļuvuši trīs reizes, tajā skaitā arī pērn. Tāpat viņiem šajā vecuma grupā divas sudraba un četras bronzas medaļas.

Par turnīra vērtīgāko spēlētāju tika nosaukts Somijas U-18 izlases uzbrucējs Kristians Vesalainens. Tāpat viņš tika atzīts par labāko uzbrucēju, bet viņa komandas biedrs Miro Heiskanens tika nosaukts par labāko aizsargu. Savukārt labākā vārtsarga balva aizceļoja pie krieva Maksima Žukova.

LETA jau vēstīja, ka bronzas finālā krievi ar 3:0 (1:0, 1:0, 1:0) pārspēja Zviedrijas vienaudžus.

Krievijas izlases labā vārtus guva Daņila Galeņjuks, Dmitrijs Samorukovs un Kirils Maksimovs.

Šajā vecuma grupā krievi par čempioniem kļuvuši trīs reizes, četras reizes izcīnījuši sudrabu, bet trīs čempionātos gūtas bronzas godalgas. Tikmēr zviedri spēlējuši piecos finālos, bet allaž zaudējuši, kā arī guvuši trīs bronzas.

ASV izlase pusfinālā ar 4:3 pagarinājumā pārspēja Zviedriju, bet pagājušā gada čempione Somija ar 2:1 arī pagarinājumā pieveica Krieviju.

Kā vēstīts, Latvijas U-18 hokeja izlase svētdien izšķirošajā spēlē par vietas saglabāšanu elites divīzijā ar rezultātu 1:3 (0:2, 0:0, 1:1) piekāpās Baltkrievijas vienaudžiem, tādējādi nākamgad nāksies piedalīties pirmās divīzijas A grupas turnīrā.

Latvijas U-18 izlase pasaules čempionātā augstākajā divīzijā startēja trešo gadu pēc kārtas, iepriekšējās divas reizes nosargājot vietu elitē. Latviju 2018.gada pasaules čempionāta augstākajā divīzijā, kas risināsies Krievijā, aizstās Francija.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu