Jautrās «mūķenes», kuras nesmādē marihuānu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

«Ielejas māsas» ir neliels uzņēmums netālu no Mersedas Kalifornijā, kas ražo un pārdod tinktūras un ziedes, kuru sastāvā ir marihuāna. Uzņēmuma īpašnieces komercdarbībā izmanto klostera motīvus, nēsājot reliģiskus ietērpus un dēvējot cita citu par māsām. Tiesa, ar īstu reliģiju šīm māsām nekāda sakara nav.

«Ielejas māsas» produkcijas ražošanā nepieciešamās kaņepes audzē un ievāc pašas, raksta «Reueters». Mūķeņu tēls ticis pieņemts pēc dalības Volstrītas protestos 2011. gadā, kad mūķeņu tērpos ietērpušās dalībnieces protestētāju vidū kļuva zināmas kā «māsas-okupantes».

Sievietes atklāj, ka viņu «Svētā Trīsvienība» ir marihuānas augs, īpašas kaņepes un marihuānas kāti ar ļoti zemu tetrahidrokanabinola līmeni (auga psihoaktīvais savienojums). No šīm sastāvdaļām pēcāk ražo marihuānas bāzes balzamus, ziepes un ziedes. «Māsas» apgalvo, ka viņu produkcija uzlabo gan veselību, gan pašsajūtu.

Uzņēmumā kopā ar «māsām» ikdienā «strādā» arīdzan viņu četrkājainie mīluļi – kaķi un suņi. Darba procesos netiek smādēts arī marihuānas «klasiskais lietojums», proti, tās smēķēšana.

Foto: Reuters/Scanpix

«Māsa kļūst par māsu caur komerciālām saistībām, saņemot algu vai komisijas maksu. Mēs šādā veidā vēlamies augt un attīstīties, jo negribam sievietes padarīt atkarīgas, bet gan atbrīvot,» saka Kristīne Meuzena.

«Ielejas māsas» pagājušajā gadā no pārdošanas guvušas 750 000 dolāru lielus ienākumus – ievērojamākos kopš produkcijas pārdošanas sākšanas 2015. gada janvārī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu