Jaunas filmas ietvaros rakstniece Kristīne Teilāne sadarbojas ar aktrisi Kristīni Belicku

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: personīgais arhīvs

Pasaules mērogā nav nekas pārsteidzošs, ka kāda rakstnieka darbi kļūst par ideju filmai. Tā ir noticis arī ar pašmāju rakstnieci Kristīni Teilāni, kuras garais stāsts «Svētdienas sieva» iedvesmojis režisoru Konstantīnu Ņedošivinu, kurš, pieaicinot aktrisi Kristīni Belicku un aktieri Armandu Berģi, ir sācis uzņemt filmu.

Foto: Ekrānšāviņš

Rakstniece Kristīne Teilāne stāsta, ka viss sācies ar Latvijas Kultūras akadēmijas režisoru maģistra darbu aizstāvēšanas skates apmeklējumu. Kristīnei uzreiz iepatikās cilvēki, atmosfēra, viņu radītie darbi.

Foto: Ekrānšāviņš

«Pēc skates sarunājos ar Konstantīnu NEdošivinu, viņš zināja, ka rakstu, un izteica domu, ka būtu interesanti nofilmēt kādu no maniem darbiem, aizsūtīju viņam vairākus stāstus un viņš izvēlējās filmēt «Svētdienas sievu». Tas ir stāsts par pāri, kurš dzīvo Somijā, sievietei grūti sadzīvot ar visu, kas notiek valstī – pusgadu diena, pusgadu nakts. Daudz liktenīgu sakritību, mazliet mistikas,» stāsta Kristīne.

Foto: Ekrānšāviņš

Arī pati Kristīne, kad bija bērns, kādu laiku dzīvoja Somijā un tajā laikā vēroja jaunietes, skatījās, kā viņas dzīvo, kā veidojas to dzīve, un, vēlāk visu atceroties, radīja stāstu, kuru paspilgtināja ar dažādiem sižetiskiem notikumiem.

«Runājot ar Konstantīnu par aktieru sastāvu, uzreiz vienojāmies, ka galveno lomu jāspēlē Kristīnei Belickai, režisors jau bija ar viņu sadarbojies, strādājot pie darba «Zvaigžņotās debesis», viņa ir lieliska aktrise, sava darba profesionāle, man Belicka ļoti patīk gan kā aktrise, gan kā personība. Ātri atradām kopīgu valodu, mums kā personībām ir daudz kopīga. Patīk, ka Kristīne saprot, ko es vēlos pateikt ar stāstu, ko vēlas režisors. Tāpat lieliska izvēle ir arī vīriešu lomas atveidotājs, to spēlē aktieris Armands Berģis,» tā Kristīne.

Foto: personīgais arhīvs

Kristīne smejoties atklāj, ka mazu, pilnīgi nenozīmīgu lomiņu filmā nospēlējusi arī viņa pati un aukstuma, kā arī uztraukuma dēļ nācās ļoti sakoncentrēties lai izdotos iejusties tēlā.

«Gribēju, lai arī Kristīne Teilāne spēlē lomiņu, tā ir lieliska spēlēšanās ar skatītāju, kurā nereti iesaistās Stīvens Kings, savās filmās spēlējot nenozīmīgas lomas. Esmu atmosfēras kino piekritējs, tas ir viens no iemesliem, kāpēc man patīk Kristīnes darbi, jo tiem ir lieliska atmosfēra, aura,» stāsta Konstantīns.

Foto: personīgais arhīvs

Kristīnei klātbūtne filmēšanas laukumā bija pirmā šāda pieredze, un viņa ir pārsteigta, cik ilgs un grūts, bet interesants ir filmas uzņemšanas darbs. Pirms filmēšanas viss tika izrunāts līdz pat sīkākajiem sīkumiem, piemēram, uz kuru pusi kurā momentā tiks pagriezta galva, lai kadrs iegūtu lielāko piepildījumu.

Nākamā filmēšana norisināsies jau maijā, bet, kad «Svētdienas sieva» tiks pabeigta, to izrādīs gan vietējos nekomerciālajos kinoteātros, gan tā piedalīsies dažādos filmu festivālos.

Foto: personīgais arhīvs

«Esmu pabeigusi arī savu pirmo kriminālromānu, kurš jau drīzumā ieraudzīs dienas gaismu. Tas būs kas krasi atšķirīgs no abām iepriekšējām grāmatām, bet gana saistošs, lai piesaistītu lasītāju,» intriģējoši nobeidz Kristīne.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu