Jakrins pērn aizdevis lielāku summu nekā nopelnījis un uzkrājis

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Makare / LETA

Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītājs un pašvaldības SIA «Rīgas satiksme» valdes loceklis Emīls Jakrins pērn nopelnījis teju 90 000 eiro, savukārt aizdevis kopā 112 000 eiro, liecina Valsts ieņēmumu dienestā iesniegtā amatpersonas deklarācija.

Kā Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītājs Jakrins laikā no pērnā augusta līdz gada beigām nopelnījis teju 23 000 eiro. VAS «Ceļu satiksmes drošības direkcijā»(CSDD) kā valdes loceklis viņš nopelnījis 49 629 eiro, savukārt «Rīgas satiksmē» algā saņēmis 10 500 eiro. Turklāt Jakrins pērn guvis peļņu teju 6000 eiro procentos no SIA «Alfa Finance».

Deklarācija liecina, ka Jakrinam skaidras naudas uzkrājumi ir 10 000 eiro un bezskaidras naudas uzkrājumi - 22 000 eiro. Deklarācijas iesniedzēja pārskata periodā Jakrins veicis divus aizņēmumus, vienreiz aizņemoties 100 000 ASV dolāru (93 000 eiro) un otrreiz 100 000 eiro. Savukārt divos aizdevumos viņš pērn aizdevis kopā 112 000 eiro.

Kopā Jakrina parādsaistības veido aptuveni 420 000 eiro, savukārt aizdevis viņš ir 133 000 eiro.

Deklarācija liecina, ka Jakrinam kopīpašumā pieder zeme un ēka Rīgā.

Jakrins pērn bijis valdes loceklis CSDD, direktora pienākumu izpildītājs Rīgas domes Satiksmes departamentā, kā arī valdes loceklis «Latvijas pilsētu un piepilsētu sabiedriskā transporta pakalpojumu sniedzēju darba devēju organizācijā» un «Taksometru nozares darba devēju organizācijā».

Kā ziņots šogad marta beigās Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) aizrādīja Jakrinam, kurš, nesaņemot atļauju no pagājušā gada 27.oktobra līdz šī gada 30.janvārim, savu amatu savienoja ar pašvaldības SIA «Rīgas satiksme» valdes locekļa amatu.

KNAB nolēma neuzsākt lietvedību un atbrīvot Jakrinu no administratīvās atbildības, izsakot mutvārdu aizrādījumu, jo neatļautā amata savienošana nav radījusi interešu konfliktu, aģentūra LETA noskaidroja KNAB.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu