Lielajā ģildē norisināsies LNSO kinokoncerts

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas Nacionālais Simfoniskais orķestris (LNSO) šo piektdien, 21. aprīlī, plkst.19 aicina interesentus Lielajā ģildē apmeklēt «LNSO Kinokoncertu», informēja pasākuma organizatori.

Orķestris reizi sezonā izrāda mēmā kino šedevrus un spēlē tiem muzikālo pavadījumu. Šoreiz izvēlēta 1928.gadā uzņemtā mēmā kino klasika «Ašeru nama gals», kuras režisors ir franču kinoimpresionists Žans Epsteins. Filma veidota pēc Edgara Alana Po šausmu stāsta ar tādu pašu nosaukumu. Scenārija līdzautors ir Luiss Bunjuels.

Melnbalti iespaidīgās un mazliet baisās filmas izrādīšanai tiek salāgoti franču komponistu Kloda Debisī, Dariusa Mijo, Artura Onegēra un Morisa Ravela skaņdarbi, kas ir raksturīgi 20. gadsimta pirmās puses simfoniskajai ainavai un iederas mistikas un dramatisma pilnajā gaisotnē, ko uzbūris Epsteins.

Mūziku atlasījis un kārtojis Latvijas diriģents Ainārs Rubiķis, kurš pats arī diriģēs LNSO šajā kinovakarā.

Koncerta pirmajā daļā LNSO un Rubiķis atskaņos Jura Karlsona eksotisko skaņu ainavu «Jāzepa vīzijas», kas glezno Ēģiptes noslēpumus. «Jāzepa vīzijas» radušās no atmiņām par mūziku, kas savulaik komponēta Dailes teātra leģendārajai izrādei «Jāzeps un viņa brāļi», un no komponista nesenā ceļojuma uz Ēģipti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu