Trešo reizi notiks Dailes teātra izrāžu skate

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No 20. līdz 22. aprīlim jau trešo reizi notiks Dailes teātra izrāžu skate, piedāvājot noskatīties trīs izrādes Lielajā zālē.

Izrāžu skatē iekļautajām izrādēm «Doriana Greja portrets» (20.aprīlī), «Peldošie – ceļojošie. II daļa» (21.aprīlī) un «Laulības dzīves ainas» (22.aprīlī) tiks nodrošināts tulkojums angļu valodā titros. Arī izrādei «Brutāls un dēls», kas 21.aprīlī tiek piedāvāta līdzās skates izrādēm, būs nodrošināts tulkojums angļu valodā austiņās.

Dailes teātra izrāžu skates galvenais mērķis ir gūt novērtējumu, rast padomus un ierosmes tālākai darbībai, kā arī veidot dažādu valstu teātru profesionāļu auglīgu dialogu par aktuālām teātra tēmām. Pirmā skate, kas norisinājās 2015.gada pavasarī, aptvēra 17 izrādes, kas pēdējo sezonu laikā ieguvušas Latvijas teātra profesionāļu un skatītāju atzinīgu vērtējumu. Savukārt 2016.gada skate piedāvāja 4 izrādes, nodrošinot tās ar tulkojumu angļu valodā. Lai īstenotu skati, tiek veidoti izrāžu anotāciju un libretu tulkojumi angļu un krievu valodās, izrāžu portfolio ar plašu informāciju, kas atvieglotu izrāžu iekļaušanu arī festivālos vai viesizrādēs ārvalstu auditorijām. Taču galvenais uzdevums ir veidot teātra atpazīstamību arī ārvalstu teātra profesionāļu vidū.

Izrāžu skates mērķauditorija ir vietējie un ārvalstu teātra profesionāļi, bet uz to ir aicināts ikviens interesents. Dailes teātra izrāžu skates producente ir Indra Rubene-Vilipsone.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu