«Saskaņas» iekšējo domstarpību dēļ Rīgas domes deputātam liedz pieeju darbavietai

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Partijas «Saskaņa» iekšējo domstarpību dēļ pēc Rīgas mēra Nila Ušakova (S) norādījumiem domes deputātam Ruslanam Pankratovam (S) liegta pieeja darba vietai rātsnamā, pastāstīja deputāts.

(Pievienots Rīgas domes skaidrojums 4. un 5.rindkopā.)

Pankratovs informēja, ka no 3.aprīļa nevar pildīt savus darba pienākumus, jo elektroniskā atslēga, kas ir gan kā atslēga iebrauktuvei darba stāvvietā, gan atslēga frakcijas «Saskaņa» ieejas durvīm un darba kabinetam, kurā atrodas personīgās mantas un darba dators, ir deaktivizēta un nestrādā. Tāpat viņam esot atslēgta pieeja darba elektroniskajam pastam un darba komitejas lietām.

Deputāts pastāstīja, ka ar jautājumiem par minēto situāciju esot vērsies pie frakcijas sekretāres Tatjanas Sergejevas-Zusko, kura atteikusies viņam sniegt paskaidrojumus, atsaucoties uz frakcijas priekšsēdētāja Maksima Tolstoja (S) personīgajiem norādījumiem un pavēli. Savukārt frakcijas priekšsēdētājs Pankratovam esot atsaucies uz Rīgas mēra un «Saskaņas» līdera Nila Ušakova lēmumu.

Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Laila Ivāna informēja, ka liegt Pankratovam pieeju «Saskaņas centra» frakcijas telpām lēmusi pati frakcija saistībā ar to, ka viņš frakcijas telpas esot izmantojis ar deputāta darbu nesaistītu videoreklāmu filmēšanai.

Pilsētas izpilddirektors esot gatavs ierādīt Pankratovam deputāta darba nodrošināšanai nepieciešamo kabinetu un piešķirt tehniskos līdzekļus, ja deputāts to pieprasīs.

Pankratovs pastāstīja, ka viņu nevēlējās iekļaut partijas deputātu kandidātu sarakstā pašvaldību vēlēšanām, un ka, visticamāk, pieejas liegšana darba vietai ir saistāma ar to. Jautāts, kāpēc viņu nevēlējās iekļaut kandidātu sarakstā, Pankratovs, atbildēja, ka nezina, kāds tam ir iemesls.

Deputāts vērsies pie Ušakova ar iesniegumu, lūdzot rakstiski un likumā noteiktajos termiņos norādīt juridisko pamatojumu lēmumam atslēgt viņa elektronisko atslēgu, izvērtējot pavēles izpildīšanas tiesiskumu un likumību, lai viņš varētu turpināt pildīt savus darba pienākumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu