Britu likumdevēji rosina atņemt pilsonību diktatora Asada sievai

LETA/CNN
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Vairāki Lielbritānijas parlamenta deputāti ierosinājuši atņemt britu pilsonību Apvienotajā Karalistē dzimušajai Sīrijas pirmajai lēdijai Asmai al Asadai.

Kā telekanālam CNN skaidroja Konservatīvo partijas deputāts Nadhims Zahavi, Asada, kurai ir kā Sīrijas, tā Apvienotās Karalistes pilsonība, «izmanto savu sociālo mediju platformu, lai atbalstītu šo asinskāro režīmu».

Asadai ir profils sociālajā tīklā «Instagram». Tur ievietoti viņas un Sīrijas prezidenta Bašara al Asada fotoattēli, kuriem pievienota mirkļbirka #WeLoveYouBashar (Mēs tevi mīlam, Bašar).

Sīrijas pirmajai lēdijai ir arī profili sociālajā tīklā «Facebook» un ziņapmaiņas aplikācijā «Telegram», kur viņai ir 500 000 sekotāju.

Asada nesen publicējusi fotoattēlus, kur viņa Alepo redzama kopā ar bērniem un gados vecākiem iedzīvotājiem. Tekstā līdzās attēliem viņa cildina sava dzīvesbiedra režīmu.

Lielbritānijas iekšlietu ministrei Emberai Radai ir tiesības atņemt britu pilsonību dubultpilsoņiem, norādīja Zahavi.

Liberāldemokrātu deputāts Toms Breiks jau ir aizrakstījis ministrei, lūdzot Asadai atņemt pilsonību.

Pilsoņkarš Sīrijā notiek kopš 2011.gada un sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem.

Atbilstoši jaunākajām sīriešu aktīvistu aplēsēm karā dzīvību zaudējuši jau vairāk nekā 320 000 cilvēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu