Bertāns paliek uz rezervistu soliņa; «Spurs» uzvar «Grizzlies»

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Latviešu basketbolista Dāvja Bertāna pārstāvētā Sanantonio «Spurs» Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīra Rietumu konferences ceturtdaļfināla otrajā spēlē pirmdien savā laukumā ar 96:82 (29:16, 27:21, 19:28, 21:17) pārspēja Memfisas «Grizzlies».

Sērijā līdz četrām uzvarām «Spurs» ir vadībā ar 2-0.

Bertāns bija pieteiks šim mačam, taču laukumā nedevās.

«Spurs» rindās rezultatīvākais ar 37 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām bija komandas līderis Kavai Lenards, 15 punkti Tonijam Pārkeram, 12 iemeta Denijs Grīns, 11 punkti Lamarkusa Oldridža kontā, bet ar desmit punktiem atzīmējās Po Gasols.

Pretiniekiem 24 punkti un astoņas rezultatīvas piespēles Maikam Konlijam, 18+10 Zekam Rendolfam, bet pa 12 punktiem iemeta Po Gasola brālis Marks un Vinss Kārters.

Sērijas pirmajā spēlē Bertāns guva četrus punktus, bet «Spurs» uzvarēja ar 111:82.

Ceturtdien un sestdien abas vienības spēlēs Memfisā.

«Spurs» NBA regulārajā čempionātā izcīnīja 61 panākumu 82 spēlēs, kas komandai deva otro vietu Rietumu konferencē un visā līgā, atpaliekot tikai no Goldensteitas «Warriors», kam bija par sešām uzvarām vairāk. Tikmēr «Grizzlies» ar 43 uzvarām ieņēma septīto vietu Rietumu konferencē.

Bertāns savā NBA debijas sezonā regulārajā čempionātā gāja laukumā 67 spēlēs, kurās vidēji nospēlēja 12,1 minūti, iemeta 4,5 punktus un izcīnīja 1,5 atlēkušās bumbas. Viņš četros mačos iemeta vismaz 15 punktus, bet rezultatīvākā cīņa latvietim bija 7.janvārī, kad pret Šarlotes «Hornets» tika gūts 21 punkts.

«Spurs» un «Grizzlies» NBA izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā tikās arī pērn, kad Sanantonio komanda sēriju uzvarēja ar 4-0. Līdzīgs rezultāts bija arī 2013.gadā, kad «Spurs» četros mačos triumfēja Rietumu konferences finālā, līdz ar to sestdien Sanantonio vienība Memfisas klubu izslēgšanas spēlēs uzvarēja devīto reizi pēc kārtas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu