Valmierā atklās fotogrāfa Ulda Brieža foto izstādi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Uldis Briedis

Valmieras kultūras centrā 18. aprīlī plkst.17.30 tiks atklāta fotogrāfa Ulda Brieža fotoizstāde, kuru veidos dokumentālie attēli, kas pirms vairāk nekā 40 gadiem tapuši velo brauciena «Rīga – Vladivostoka 1975» laikā.

Kā informēja pasākuma organizatoru pārstāve Liena Kreišmane, izstādes atklāšana ir pirmais ieskandināšanas pasākums velo/kino festivālam «Kino Pedālis».

Foto: Uldis Briedis

Pārdrošais 13 000 kilometru garais ceļojums, kas tika veikts ar Harkovas rūpnīcas velosipēdiem, savulaik oficiāli tika noformēts kā Latvijas žurnāla «Zvaigzne» ārštata autoru brauciens. Patiesais tā mērķis bija meklēt tautiešu pēctečus bijušajās latviešu kolonijās, kas nonākuši Krievijas impērijā dažādos laikos dažādu apstākļu ietekmē.

Šī ekspedīcija nebija grūta tikai fiziski, tas nebija tikai sports vai jauneklīgas dēkas, ceļotāji atrada latviešus - viņu atsevišķos likteņus un kopējo vēsturi, un tas bija smags atradums.

Izstādē tiks eksponētas 24 fotogrāfijas, lielākoties latviešu kolonistu portreti. Atklāšanas laikā būs iespēja satikt pašu meistaru un iegādāties grāmatu «Latviešus Sibīrijā meklējot», kas kalpo kā apliecinājums, lai sekotu savam aicinājumam un pildītu misiju, kas ir pašu itin kā nejauši atrasta, bet nozīmīga visai tautai.

Uldis Briedis (1940) ir Triju Zvaigžņu ordeņa kavalieris, ilgus gadus bijis laikraksta «Diena» fotogrāfs. Padomju laikā strādājis par fotogrāfu tā brīža lielākajos laikrakstos. Fotogrāfs, pildot savus darba pienākumus, vairākkārt ticis aizturēts.

Kino/velo festivāls «Kino Pedālis» Valmierā un tās tuvākajā apkārtnē norisināsies no 5. maija līdz 7. maijam. Festivāla unikālais formāts ir kino baudīšana pop - up kinoteātros, kuros dalībniekiem iespējams nokļūt ar velosipēdiem.

Foto stāsts par abu dēkaiņu leģendāro ceļojumu no Rīgas līdz Vladivostokai 1975. gadā Valmieras kultūras centrā būs apskatāma līdz 24.aprīlim, ieeja izstādē - bez maksas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu