Šrilankā turpinās pazudušo cilvēku meklēšana pēc atkrituma kalna sagrūšanas

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēc atkrituma kalna nogruvuma Šrilankas galvaspilsētā Kolombo joprojām pazuduši vairāki desmiti cilvēku, kas, iespējams, ir miruši un aprakti atkritumos.

Jau vēstīts, ka Kolombo piektdien sagruva atkritumu kalns, kā rezultātā dzīvību zaudēja vismaz 29 cilvēki un tika iznīcinātas aptuveni 150 mājas.

11 cilvēki ir ievietoti slimnīcā.

Apmēram 90 metrus augstais atkritumu kalns sagruva pēc tā aizdegšanās. Katastrofa notika singāļu un tamilu Jaungada svinību laikā, kad iedzīvotāji lielākoties atradās mājās.

Ik dienu atklātajā atkritumu izgāztuvē tiek nogādātas 800 tonnas atkritumu, kas sanikno apkārtnē dzīvojošos iedzīvotājus. Kopumā izgāztuvē atrodas 23 miljoni tonnu atkritumu.

Advokāts Nuvans Bopage, kurš sadarbojās ar vietējiem iedzīvotājiem cīņā pret izgāztuvi, pirmdien paziņoja, ka no atkritumiem izraksti 29 cilvēku līķi.

Viņš sacīja, ka varasiestādēm nav skaidrs, cik vēl cilvēku varētu būt aprakti zem atkritumu kalna, bet norādīja, ka kopš piektdienas pazuduši aptuveni 30 vietējie iedzīvotāji.

Šrilankas premjerministrs nedēļas nogalē solīja slēgt izgāztuvi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu