Dzīvot vidē bez atkritumiem. Jeb kas ir «Zero Waste»?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēdējā laikā daudz dzirdēts par «Zero Waste» kustību, lai gan tā radusies jau pagājušā gadsimta sešdesmitajos gados un vides zinātniekus jautājums par atkritumiem nodarbina jau vairākus gadu desmitus. «Zero Waste» kustība nav tikai par atkritumu šķirošanu, tā pauž aicinājumu paraudzīties uz atkritumiem kā izmantojamiem resursiem. Kā tas izpaužas realitātē, mūsdienu vidē, skaidro «Seek the Simple» bloga autori Laura un Andis, biedrības «Zaļā brīvība» valdes priekšsēdētājs Jānis Brizga un «Zero Waste Latvia» pārstāvis Artis Tauriņš. Skaties video!

Jau rīt piedāvājam noskatīties interviju pilnā garumā ar «Seek the Simple» bloga autoriem Lauru un Andi, kas mums pastāstīja par dzīvi pirms un dzīvi pēc pievēršanās «Zero Waste» kustībai un parādīja, kādas dažādas alternatīvas viņi ir atraduši produktiem, kas šķita neaizstājami. Un jā, viņi daudz ko taisa un gatavo paši un ar receptēm un ieteikumiem neskopojas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu