Šteinberga un ZVVZ USK komanda otro gadu pēc kārtas paliek Eirolīgas ceturtajā vietā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA Europe/Romans Koksarovs

Pērnā gada Latvijas labākā basketboliste Anete Šteinberga ar Čehijas komandu Prāgas ZVVZ USK svētdien otro gadu pēc kārtas samierinājās ar ceturto vietu Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirolīgas turnīrā.

Jekaterinburgā notiekošo finālsacensību spēlē par trešo vietu Prāgas komanda ar 63:68 (17:18, 20:14, 14:18, 12:18) līdzīgā cīņā piekāpās vietējai vienībai UGMK.

Šteinberga gan šajā spēlē laukumā neizgāja.

Lielākais pārsvars mačā bija desmit punkti, ko pirmā puslaika beigās panāca ZVVZ USK, tomēr trešās ceturtdaļas vidū mājinieces pietuvojās un pēdējās 15 minūtes aizritēja punkts punktā, noslēgumā gan uzvaras kausus savā labā pavēršot mājiniecēm.

Uzvarētājām rezultatīvākā ar 18 punktiem bija Kristija Tolivera, kamēr ZMMZ USK sastāvā 19 punktus sameta serbiete Soņa Petroviča.

Pirms tam piektdien pusfinālā ZVVZ USK ar rezultātu 80:87 pagarinājumā piekāpās Kurskas «Dinamo» no Krievijas, kuras treneru kolektīvā strādā Latvijas izlases galvenais treneris Mārtiņš Zībarts. Savukārt UGMK ar 61:70 zaudēja Turcijas klubam Stambulas «Fenerbahce», kas pirms pāris nedēļām no galvenā trenera amata atlaida bijušo Latvijas dāmu izlases stūrmani Georgu Dikeulaku.

ZVVZ USK komanda 2015.gadā triumfēja FIBA Eirolīgā, bet pērn, kad jau sastāvā bija arī Šteinberga, zaudēja abās finālturnīra spēlēs un palika ceturtajā pozīcijā.

Latvijas basketbolistes FIBA Eirolīgas finālā spēlējušas četras reizes - 2009.gadā zaudējumu izšķirošajā mačā piedzīvoja Guntas Baško pārstāvētā Spānijas vienība Salamankas «Halcon Avenida», gadu vēlāk Anete Jēkabsone-Žogota palīdzēja sacensībās triumfēt Krievijas klubam Maskavas apgabala «Sparta&K», bet 2013.gadā Jēkabsone-Žogota ieguva titulu ar UMGK vienību, izšķirošajā mačā pieveicot Ievas Kubliņas pārstāvēto Turcijas komandu Stambulas «Fenerbahce».

Līdz šim pēdējā latviete, kas tikusi pie medaļām ir Jēkabsone-Žogota, kura 2014. un 2015.gadā turnīru noslēdza trešajā vietā - pirmajā no šīm sezonām ar UGMK, bet otrajā ar Kurskas komandu Gundara Vētras vadībā.

Latvijas izlases galvenais treneris Zībarts pērn sezonas vidū, kad no amata tika atbrīvots Vētra, kļuva par Kurskas kluba galveno treneri, aizvedot komandu, kurā vēl spēlēja arī Jēkabsone-Žogota, līdz Krievijas čempionāta bronzas medaļām. Šosezon Zībarts ir «Dinamo» galvenā trenera Luka Mondelo palīgs.

Pērn par čempioni tika kronēta UGMK, kas finālā pārspēja Orenburgas «Nadežda» basketbolistes, bet cīņā par bronzu «Fenerbahce» uzvarēja ZVVZ USK.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu