Neparastas idejas Lieldienu olu krāsošanai kopā ar bērnu

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Straujiem soļiem tuvojas Lieldienas - šūpošanās, olu kaujas un to krāsošana. Eksperti piedāvā video pamācību ar četrām interesantām un netradicionālām idejām olu krāsošanai kopā ar bērniem!

Minjonolas

Jums būs vajadzīgas olu krāsas, novārīta, silta ola, marķieris, līmējamās actiņas, ota, gumijas cimds. Vispirms nokrāso olas smailāko galu - lai to izdarītu, rokā iespiež dzelteno krāsu un olas smailāko pusi izviļā pa krāsu. Pēc tam ar otiņu nokrāso olas apakšējo daļu zilu. Kad tas izdarīts, pielīmē minjonam actiņas, ar marķieri pēc izvēles var veidot dažādus minjonus - ar brillītēm, vienu actiņu vai piezīmēt skropstas, veidojot minjonu dāmīti.

Olas ar tetovējumu

Jāsagatavo olas vienā krāsā, līmējamie tetovējumi, šķēres, bļodiņa ar remdenu ūdeni un salvete. Olu iemērc ūdenī, uzliek tetovējumu un ar samērcētu salveti vienmērīgi samitrina papīra kārtu, līdz tā ir piesūkusies ar ūdeni. Lēnām noņem papīra kārtu, un tetovējums olai ir gatavs!

Ola ar emocijām

Izmantojam marķieri un gaiši krāsotas olas. Lai iegūtu gaišas, dzeltenas olas, var izmantot kariju. Pavisam elementāri - ar marķieri uz olām uzzīmē sejiņu. Dažādībai var uzzīmēt visu emociju gammu.

Pumpainās olas

Vajadzīgs: pašlīmējošs papīrs, papīra caurumotājs, sīpolu mizas krāsošanai. Ar caurumotāju izsit vairākus caurumus pašlīmējošajā papīrā un šos mazos papīra aplīšus salīmē uz olas. Olu liek sīpolu mizās un novāra, lai iegūtu krāsu. Ja vārīšanas procesā uzlīmētais nav nokritis nost - to noņem, ieziež olu ar sviestu, lai tā būtu spīdīga.

Citus padomus par svētkiem, bērnu un ģimenes veselību, kā arī bērnu audzināšanu var iegūt programmas Rimi Bērniem platformā www.rimiberniem.lv.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu