Latvijas regbija izlase smagi kapitulē Čehijai

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Latvijas regbija izlase jaunizveidotā Eiropas čempionāta (EČ) Ziemeļu zonas pirmās konferences mačā sestdien Prāgā ar 3:54 (3:19) smagi kapitulēja grupas favorītei Čehijas valstsvienībai.

Latvijas izlasei šis bija vēsturisks mačs, jo valstsvienības pastāvēšanas vēsturē tā bija 100.spēle.

Tiesa, kopumā Latvijai šis mačs bija ļoti neveiksmīgs, jo jau ar pirmajām minūtēm Čehija pārņēma iniciatīvu savās rokās un pirmo 20 minūšu laikā izvirzījās vadībā ar 19:0. Turpinājumā gan viesiem izdevās spēli pārvirzīt nostāk no sava laukuma gala, bet pirmā puslaika beigās pēc noteikumu pārkāpuma Roberts Deividsons guva Latvijas pirmos trīs punktus šajā mačā, kas pēcāk izrādījās arī pēdējie.

Lai arī pirmā puslaika noslēgumā Latvija spēli bija izlīdzinājusi, otrajā puslaikā atkal dominēja čehi, kuri šoreiz neļāva pretiniekiem pat cerēt par kāda punkta gūšanu. Līdz ar to Latvijas izlase piedzīvoja iespaidīgu zaudējumu.

«Brīnumi nenotika. Mēs spēlējām pret komandu, kas ir pārāka pār visām mūsu grupas izlasēm un ir pelnījusi spēlēt līmeni augstāk. Protams, mēs treniņos paredzējām, kā Čehija spēlēs, taču pretstatīt kaut ko profesionāļiem laukumā bija ļoti grūti,» Latvijas Regbija federācija citē komandas galvenā trenera Sergeja Lisko teikto. «Mūs iegāza kļūdas standartsituācijās - spēka cīņās un autos. Tomēr paldies puišiem par cīņu. Tas bija ļoti smags un nepatīkams mačs. Tagad jāanalizē kļūdas un jāturpina gatavoties pēdējai spēlei pret Zviedriju.»

Boba Hārtlija vadītā komanda 21. un 22.aprīlī «Arēnā Rīga» spēlēs pret Franciju, piedevām otrajā mačā no izlases atvadīsies pieredzējušais vārtsargs Edgars Masaļskis, bet 30.aprīlī un 1.maijā būs mači izbraukumā pret Vāciju.

Pasaules čempionātā Ķelnē A apakšgrupā Latvija tiksies ar Krieviju, ASV, Zviedriju, Slovākiju, Vāciju, Dāniju un Itāliju.

Latvija oktobrī grūtā mačā ar rezultātu 31:24 savā laukumā uzvarēja Luksemburgu, bet pēc tam viesos dramatiski ar 6:11 zaudēja Lietuvai. Tikmēr Čehija jau septembrī ar 56:14 uzveica Zviedriju, bet pēc tam ar 15:6 tika uzvarēta Lietuva.

Konferencē Čehija ar 14 punktiem, bet pa pieciem punktiem guvušas Latvija un Zviedrija, četri punkti ir Lietuvai, bet Luksemburga izcīnījusi punktu.

Nākamajā mačā Latvija pēc divām nedēļām Valmierā uzņems Zviedriju, aizvadot savu noslēdzošo maču šajā turnīrā.

Līdz šim Latvijas izlase spēlēja Eiropas Nāciju kausa 2B grupā. Tas bija piektais no astoņiem līmeņiem, kurā komandas sadalīja vietas nosacītajā rangā no 24. līdz 28.pozīcijai, bet pirms jaunā cikla ir pilnībā mainījusies kontinenta regbija sistēma, komandas sadalot zonās.

Ārpus konkurences joprojām ir Sešu nāciju turnīrs, kurā dalībnieku sastāvs nemainās. Līdzšinējā 1A divīzija pārdēvēta par Čempionāta divīziju ar sešām komandām, seko vēl sešas komandas Trofejas divīzijā, bet aiz tās ir Ziemeļu un Dienvidu zonu pirmās konferences, kurās katrā būs pa piecām komandām.

Latvija (šobrīd pasaules rangā 52.vietā) Ziemeļu zonas pirmajā konferencē spēlē ar Čehiju (33.), Lietuvu (45.), Zviedriju (57.) un Luksemburgu (63.). Pēc viena apļa spēlēm vājākā komanda no piecnieka izkritīs uz Ziemeļu divīzijas otro konferenci. Savukārt labākā komanda papildspēlē tiksies ar Dienvidu divīzijas čempioni, un uzvarētāja pacelsies līmeni augstāk.

Turpinājumā 2017./18.gada sezonā komandām jaunajā dalībnieku sastāvā notiks vēl viena apļa spēles.

Aizvadītajā ciklā Zviedrija palika pēdējā, sestā, Eiropas Nāciju kausa 1B divīzijā, Čehija bija otrā 2A divīzijā, kuras uzvarētāja Šveice iekļuva Trofejas divīzijā, Lietuva uzvarēja un Latvija palika otrā 2B divīzijā, bet Luksemburga uzvarēja 2C divīzijā.

2016./17.gada sezonā spēles Trofejas divīzijā, kā arī pirmajā un otrajā konferencē iekļautas arī 2019.gada Pasaules kausa atlasē. Tās pirmajā kārtā (2017.gada pavasarī) sacentīsies otrās konferences Ziemeļu un Dienvidu zonu uzvarētāji, otrajā kārtā (2017.gada vasarā) pirmās kārtas uzvarētāja tiksies ar pirmās konferences uzvarētāju, turpinājumā 2017.gada rudenī otrās kārtas uzvarētāja spēkosies ar trofejas ieguvēju, bet 2018.gada pavasarī trešās kārtas uzvarētāja tiksies ar otrās vietas ieguvēju Čempionāta divīzijā.

Latvijas regbija izlase savu augstāko vietu pasaules rangā sasniedza 2006.gada nogalē, kad bija 37.pozīcijā. Latvijas izlases galvenais treneris Sergejs Lisko komandu pārņēma 2012.gada rudenī, kad tā rangā atradās savā visu laiku zemākajā punktā - 72.vietā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu