Indrašim trīs vārti, Latvijas izlase otro reizi vēsturē uzvar Zviedriju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Latvijas hokeja izlase, turpinot gatavošanos pasaules čempionātam, sestdien izbraukumā ar 4:3 (0:2, 3:0, 0:1, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pārspēja Zviedrijas valstsvienību.

Latvijas izlases rindās pamatlaikā divus vārtus iemeta Miks Indrašis, kamēr vienreiz izcēlās Gunārs Skvorcovs. Uzvaru pēcspēles metienu sērijā viesiem nodrošināja tieši Indrašis.

Salīdzinot ar piektdienas maču pret Zviedriju, šoreiz Latvijas izlases vārtos Ivaru Punnenovu nomainīja Elvis Merzļikins, kurš potenciāli varētu būt valstsvienības pirmais numurs gaidāmajā pasaules čempionātā. Sestdienas mačam netika pieteikti aizsargi Kristofers Bindulis un Aleksandrs Jerofejevs, kuru vietā spēlēja Kristaps Sotnieks un Kristaps Zīle. Tāpat laukumā nedevās uzbrucēji Koba Jasa un Kirils Galoha.

Latvijas izlasei sestdienas spēle ar Zviedriju sākās ar aukstu dušu, jo jau pirmajā minūtē mājiniekiem bija bīstams uzbrukums, ko tikai ar noteikumu pārkāpumu neitralizēja Sotnieks. Uz Latvijas vārtiem tika nozīmēts «bullītis», ko pārliecinoši realizēja Jūhans Rīno, turklāt arī turpinājumā sāncenši kontrolēja cīņas gaitu, kas 11.minūtē vainagojās ar vēl vieniem vārtiem, kad 2:0 panāca Andrē Petešons. Lai arī pirmajā periodā Latvijas valstsvienībai vārtu gūšanas iespēju bija gaužām maz, pamazām attīstījās diezgan asa spēle, turklāt jau 12.minūtē 5+20 minūšu noraidījumu par rupju spēka paņēmienu saņēma Gints Meija.

Otrajā trešdaļā jau bija pavisam cita cīņa, jo Latvijas izlasei ar savu aktīvo un brīžiem agresīvo spēli bija izdevies izlīdzināt mača ritējumu, bet 29.minūtē Indrašis guva savus pirmos vārtus, samazinot rezultāta starpību līdz minimumam. Viesi turpināja demonstrēt aktīvu hokeju, bieži pret zviedriem izmantoja presingu, turklāt hokejisti viens ar otru nereti «saķērās». Mača 32.minūtē 5+20 minūšu noraidījumu saņēma jau Zviedrijas valstsvienības hokejists Mario Kempe, bet pusotru minūti vēlāk pēc lieliskas Edgara Kuldas piespēles neizšķirtu panāca Skvorcovs. Perioda izskaņā Latvija tika arī pie lielā vairākuma, ko 37.minūtē izmantoja Indrašis, izvirzot izlasi jau vadībā ar 3:2.

Arī noslēdzošajā periodā starp abām komandām turpinājās aktīva spēle, turklāt Latvija nereti piespieda mājiniekus kļūdīties, kas brīžiem gandrīz noveda līdz ceturtajiem iemestajiem vārtiem. Mača izskaņā Zviedrija centās radīt spiedienu uz pretinieku vārtiem, lai panāktu izlīdzinājumu. Tas ar panākumiem vainagojās 55.minūtē, kad pēc cīņas vārtu priekšā Merzļikinu pārspēja Rīno. Tobrīd Zviedrija spēlēja vairākumā, jo uz noraidīto soliņa atradās Ralfs Freibergs.

Noslēdzošajās pamatlaika minūtēs zviedri centās izraut uzvaru, taču Latvija prasmīgi aizstāvējās. Aktīvā hokejā neviena no komandām vārtus vairs neguva, tāpēc duelis turpinājās pagarinājumā. Papildus piecas minūtes tika aizvadītas, izlasēm spēlējot formātā trīs pret trīs. Papildlaiks bija vārtu gūšanas momentiem bagāts, jo abām komandām bija izredzes izraut uzvaru, turklāt pēdējā minūtē bīstami momenti bija tieši Latvijai. Vārti gan tomēr netika gūti, tāpēc uzvarētājs bija jānoskaidro pēcspēles metienu sērijā.

Vārtu guvēji: 1:0 Jūhans Rīno (s.m.), 2:0 Fredriks Pētešjons (Rīno, Ūmarks), 2:1 Miks Indrašis (Ķēniņš, Batņa), 2:2 Gunārs Skvorcovs (E.Kulda), 3:2 Miks Indrašis (Ro.Bukarts, Jaks), 3:3 Jūhans Rīno (Ūmarks, Pētešjons), 4:3 Miks Indrašis (65:00, p.m.).

Abas komandas savā starpā spēkojās arī piektdien, Latvijai ciešot zaudējumu 1:4. Latvijas izlases rindās ar vārtu guvumu izcēlās valstsvienības debitants Rihards Bukarts.

Latvijas izlase uz Zviedriju devās ceturtdien 27 spēlētāju sastāvā, bet mājās palika uzbrucēji Kaspars Daugaviņš un Lauris Dārziņš, kā arī aizsargs Guntis Galviņš, kuri pagaidām veselības problēmu dēļ nav gatavi spēlēt.

Divām spēlēm pret Zviedriju sastāvā iekļauti trīs vārtsargi, deviņi aizsargi un 15 uzbrucēji.

Latvijas hokeja izlase, gatavojoties pasaules čempionātam, ir aizvadījusi pusi no desmit plānotajām pārbaudes spēlēm. Vispirms ar 0:5 un 1:2 Rīgā tika zaudēts Krievijas olimpiskajai izlasei, bet aizvadītās nedēļas nogalē Daugavpilī Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) ietvaros ar 1:0 uzvarēta un ar 0:3 zaudēts Baltkrievijai.

Boba Hārtlija vadītā komanda šajā nedēļas nogalē izbraukumā tiekas ar Zviedriju, 21. un 22.aprīlī «Arēnā Rīga» tiks spēlēts ar Franciju, piedevām otrajā mačā no izlases atvadīsies pieredzējušais vārtsargs Edgars Masaļskis, bet 30.aprīlī un 1.maijā būs mači izbraukumā pret Vāciju.

Pasaules čempionātā Ķelnē A apakšgrupā Latvija tiksies ar Krieviju, ASV, Zviedriju, Slovākiju, Vāciju, Dāniju un Itāliju.

Latvijas hokeja izlases kandidāti pārbaudes spēlēm ar Zviedriju:

vārtsargi - Jānis Kalniņš (Rīgas «Dinamo»), Ivars Punnenovs (Langnau «Tigers», Šveice), Elvis Merzļikins («Lugano», Šveice));

aizsargi - Oskars Cibuļskis, Ralfs Freibergs, Kristaps Zīle, Uvis Balinskis, Aleksandrs Jerofejevs (visi - Rīgas «Dinamo»), Artūrs Kulda (Helsinku «Jokerit», Somija), Kristofers Bindulis (Augšezera Universitātes komanda «Lakers», NCAA), Jānis Jaks (Amerikas Starptautiskā koledža, NCAA), Kristaps Sotnieks (Toljati «Lada», Krievija);

uzbrucēji - Gints Meija, Māris Bičevskis, Miks Indrašis, Gunārs Skvorcovs, Vitālijs Pavlovs, Roberts Lipsbergs, Edgars Kulda (visi - Rīgas «Dinamo»), Kirils Galoha, Frenks Razgals (abi - «Rīga»), Koba Jass («Kurbads»), Gatis Gricinskis («Lustenau», Austrija), Ronalds Ķēniņš (Cīrihes «ZSC Lions», Šveice), Oskars Batņa («Kitzbuhel», Austrija), Roberts Bukarts («Zlīn», Čehija), Rihards Bukarts (Springfīldas «Thunderbirds», AHL).

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu