Glābējiem neizdodas atrast pār bortu pārkritušu zvejas kuģa apkalpes locekli

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ceturtdien Baltijas jūrā 85 kilometrus no Liepājas ostas pār bortu pārkritis zvejas kuģa apkalpes loceklis, un glābējiem nav izdevies viņu atrast, informēja Krasta apsardzes dienests.

Ap plkst. 18 Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs saņēma izsaukumu no zvejas kuģa «Daniels», taču sakaru pārtraukuma dēļ tālāka informācija par izsaukšanas iemesliem nesekoja. Pēdējās zināmās zvejas kuģa koordinātes bija 85 kilometri no Liepājas ostas.

Uz notikuma vietu norīkots patruļkuģis «Skrunda». Glābēji noskaidrojuši, ka viens no zvejas kuģa apkalpes locekļiem ir pārkritis pār bortu.

Vēlāk arī dots rīkojums Gaisa spēku aviācijas bāzes helikopteram un Zviedrijas bruņoto spēku glābšanas helikopteram doties uz notikuma vietu un pārmeklēt meklēšanas rajonu.

Meklēšanas darbos papildus tika piesaistīti zvejas kuģi «Briedis» un «Nautilus», kā arī kuģis «Balt Flot 12», kas devās uz Kaļiņingradu.

Naktī operācija tika pabeigta, bet cilvēks netika atrasts. Patruļkuģis «Skrunda» pavadīja zvejas kuģi «Daniels» līdz Liepājas ostai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu