Izdota grāmata, kas sniedz ieskatu mūsu zemapziņas potenciālā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

«Mlodinovam vienmēr izdodas zinātni padarīt gan saprotamu, gan aizraujošu,» tā ievērojamais zinātnieks Stīvens Hokings izteicies par citu zinātnieku un autoru, ar kuru kopā sarakstījis grāmatu «Diženais plāns» (tā pieejama arī latviešu tulkojumā). Tagad apgāds «Lietusdārzs» laidis klajā jaunu Leonarda Mlodinova grāmatu «Zemapziņas spēks».

Ikdienā visai bieži esam paraduši pieminēt jēdzienu «zemapziņa». Lielākoties to saistām ar kaut ko noslēpumainu, līdz galam neizskaidrojamu. Taču jāņem vērā, ka zinātnieki atrod arvien jaunas pieejas zemapziņas pētīšanai un viņu atklājumi ir ārkārtīgi interesanti. Turklāt tie var palīdzēt ikvienam, kurš alkst labāk saprast sevi un citus.

Leonards Mlodinovs ir ieguvis doktora grādu teorētiskajā fizikā Kalifornijas Universitātē, kur specializējies kvantu fizikā. Viņš ir ne vien kritiķu un lasītāju atzītu grāmatu autors, bet arī viens no vadošajiem pētniekiem vairākās ievērojamās pasaules augstskolās, arī Kalifornijas Tehnoloģiju institūtā un Maksa Planka Fizikas un astrofizikas institūtā.

Foto: publicitātes

Grāmata «Zemapziņas spēks» vēsta par to, kā zemapziņa veido mūsu ikdienas pieredzes. Saskaņā ar autora un daudzu citu zinātnieku jaunākajiem pētījumiem zemapziņas procesi un dažādi subliminālie stimuli katru dienu ietekmē to, kā uztveram savas attiecības ar ģimeni, draugiem un darbabiedriem, kā arī veidojam karjeru, iepērkamies veikalā, balsojam vēlēšanās un izturamies pret apkārtējiem.

Pilnvērtīga izpratne par subliminālo informāciju un apziņas neuztvertajiem stimuliem, kas ietekmē mūsu rīcību un uzvedību, ir katra psiholoģijas entuziasta lielākais izaicinājums.

Autors grāmatā izklāsta, kā izprast prāta darbību, pieņemt izsvērtus un pamatotus lēmumus un šķietami nemanāmiem ārējās vides faktoriem neļaut ietekmēt domu procesu.

Grāmata «Zemapziņas spēks» ne vien sniedz zinātniski pamatotu ieskatu mūsu zemapziņas potenciālā, bet arī piedāvā dažādus psiholoģiskus testus, kas lasītājiem palīdzēs apgūt prasmi analizēt pašiem sevi un apkārtējo pasauli.

No angļu valodas tulkojusi Dace Vanaga.

www.lietusdarzs.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu