Spāņu komponists Ferers Ferāns diriģēs Lielajā Piektdienā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Rīgas Sv.Jāņa baznīcā 14. aprīlī plkst.19 notiks Lielās Piektdienas koncerts, kurā Orķestri «Rīga» diriģēs pasaulslavenais spāņu komponists Ferers Ferāns, informē orķestra pārstāve Linda Ausēja. Koncerta programmā iekļauti trīs skaņdarbi - Otrā simfonija «Kristus ciešanas», poēma «Abrahāms» un balāde «Tu Sueno» ar trompetes solistu Aivaru Osīti.

Simfonija «Kristus ciešanas» veidota kā trīsdaļīgs lielas formas darbs, kas ietver notikumus no Kristus dzimšanas līdz nāvei. Saskaņā ar komponista ieceri, ilustrējot mūzikā pausto, pirms katras simfonijas daļas tiek lasīti svētie raksti. Tos lasīs Rīgas Mārtiņa baznīcas mācītājs Aivars Smuidris.

Līdzās simfonijai koncerta programmā arī iekļauta 2009. gadā radītā simfoniskā poēma «Abrahāms», kuras pamatā ir Bībeles leģenda par Dieva pavēli Abrahāmam upurēt savu dēlu Īzāku. Šī leģenda nereti atspoguļota mākslā - 6.gs. mozaīka Sv. Vitāles katedrālē Ravennā, Ticiāna «Santa Maria della Salute» Venēcijā, Rembranta «Alte Pinakothek» Minhenē. Savukārt Ferāns šo leģendu atklājis un iedzīvinājis mūzikā.

Liriskā balāde «Tu Sueno» vēsta par sapņiem, kas kļūst par realitāti, un aicina ielūkoties fantāzijas pasaulē. Šo opusu Ferāns radījis pēc drauga, trompetista un pedagoga Luisa Andrē Fo lūguma.

Ferāns (1966) guvis vispusīgu muzikālo izglītību – apguvis klavieru un sitaminstrumentu spēli, vēlāk kompozīciju un diriģēšanu Londonas Karaliskajā mūzikas akadēmijā. Ieguvis godalgas starptautiskos komponistu konkursos. Šobrīd vada kompozīcijas klasi Valensijas konservatorijā.

Ieeja koncertā ar bezmaksas ielūgumiem, kas saņemami no 5.aprīļa Kronvalda bulvārī 8, 1. stāvā, darbadienās, laikā no plkst.12 līdz plkst.14.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu