«Elektrominimālisms» LNSO un trīs jaundarbi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: foto no mēģinājuma

Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) 13. aprīlī plkst.19 Rīgā, Lielajā Ģildē, aicina klausītājus uz dinamisku mūsdienu klasiskās mūzikas koncertu «Elektrominimālisms», informē LNSO pārstāve Dagnija Dižbite-Svarinska.

Koncertā skanēs Latvijas komponistu Mārča Auziņa, Kārļa Lāča un Raimonda Tigula jaundarbi, kas radīti speciāli stīgu kvartetam un elektroģitārai. Līdzās jaundarbiem skanēs divi ostinētā minimālisma klasiķu daiļrades paraugi - Filipa Glāsa Otrais stīgu kvartets «Company» un Stīva Reiha «Electric Counterpoint», kas ir spēcīgs pārbaudījums ikvienam ģitāristam, un šajā reizē būs iespēja novērtēt jaunās paaudzes spilgtā talanta Jāņa Ruņģa sniegumu.

Pēc kvarteta pirmās vijoles Ilzes Kirsanovas ierosinājuma koncerta sākumā skanēs Latvijā maz spēlētā igauņu komponista Jāna Rētsa koncerta kamerorķestra pirmās daļas pārlikums stīgu kvartetam.

LNSO piedāvā iespēju jauniešiem un studentiem, uzrādot personu apliecinošu dokumentu, stundu pirms LNSO vakara koncertiem iegādāties neizpirktās biļetes par īpaši draudzīgu cenu - pieciem eiro. Biļetes uz LNSO koncertiem var iegādāties «Biļešu paradīzes» tirdzniecības vietās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu