Jansona «Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi» saņem 94 000 no Polijas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Polijas filmu institūta konkurss minoritārajiem kopražojumiem atbalstījis astoņus projektus, un līdz ar Romāna Polaņska, Sērena Krēga Jakobsena un citu Eiropas režisoru topošajām filmām finansējumu saņem arī Latvijas studijas «Atom Art» un režisora Edmunda Jansona pilnmetrāžas animācijas filma «Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi», kas top Nacionālā kino centra programmā «Latvijas filmas Latvijas simtgadei».

Polijas filmu institūta 2017. gada pirmajai sesijai tika iesniegti 20 projekti, minoritāro kopražojumu atbalstam bija paredzēti EUR 915 116. Lielāko piešķīrumu konkursā saņēma Romana Polaņska topošā spēlfilma, psiholoģiskais trilleris «Based on a True Story» (Polijas kopražojums ar Franciju) un dāņu režisora, savulaik slavenās Dogmas līdzdibinātāja Sērena Krega-Jakobsena filma «Mister Pichon’s Last Journey» (kopražojumā sadarbojas Polija, Dānija, Francija, Beļģija un Igaunija). Konkursā atbalstītas arī filmas no Slovēnijas, Rumānijas, Horvātijas, ASV un Francijas.

Latvijas režisora Edmunda Jansona topošā animācijas filma «Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi» saņēmusi atbalstu EUR 94 000 apjomā, tas tiks izmantots filmas kompozīcijai, vizuālajiem efektiem, attēla pēcapstrādei un daļai animācijas. Šobrīd vēl risinās sarunas par filmas komponistu, kas varētu pārstāvēt Polijas pusi. Latvijas partneris šajā projektā ir poļu kompānija Letko Spólka z o.o.

Foto: Foto no filmas

Studijā Atom Art topošā, NKC programmā Latvijas filmas Latvijas simtgadei finansētā pilnmetrāžas animācijas filma «Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi» ir vasaras piedzīvojumu stāsts Rīgas priekšpilsētā. Jēkabam, zēnam no Rīgas centra, vasaras brīvlaiks jāpavada pie māsīcas pilsētas nomalē, Maskačkā. Vasara šķiet neglābjami sabojāta, jo māsīca Mimmi ir neciešama viszine, bet viņas tēvam, bijušajam jūrniekam Ērglim, vienkārši nav laika, ko veltīt bērniem. Viss izmainās tad, kad Jēkabs iepazīstas ar runājošo suņu barvedi Bosu un visi kopā sāk aizstāvēt Maskačku pret draudīgi bezpersonisko pārbūvi, ko sācis alkatīgais uzņēmējs Rausis.

Filmas ražošana šobrīd rit pilnā sparā, tiek izstrādātas darbības vides – filmas foni -, norit animācijas posms. Ir veikti pirmie dialogu ieraksti, uz kuriem tiek balstīta filmas animācija, lomas ierunājuši aktieri Andris Keišs, Gatis Gāga, Kaspars Znotiņš, Māra Liniņa un citi. Filmas scenārija autore ir Līga Gaisa, māksliniece – Elīna Brasliņa, producente – Sabīne Andersone. Filmas pirmizrāde plānota 2018. gada oktobrī, filmu programmas «Latvijas filmas Latvijas simtgadei» ietvaros.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu