Ar divu miljonu eiro ieguldījumu Latvijas uzņēmēji izveidojuši jaunu savstarpējo aizdevumu platformu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas uzņēmums «Alfa Finance», ieguldot divus miljonus eiro, izveidojis jaunu savstarpējo aizdevumu platformu «DoFinance», informēja uzņēmuma komunikācijas konsultante Inese Blaune.

Uzņēmuma dibinātāji ir uzņēmēji Viesturs un Jānis Kuļikovski, kā arī mārketinga un produktu attīstības stratēģis Ingars Zagorskis.

«DoFinance» savstarpējo aizdevumu platformas darbības viens no pamatprincipiem esot drošība - personu datu, gan arī investoru finanšu līdzekļu aizsardzība un garantiju nodrošināšana.

Kā skaidro Zagorskis, sākot «DoFinance» darbību, tirgū tiek ieviesti vairāki jauninājumi, piemēram, iespēju ieguldītos līdzekļus izņemt pirms termiņa beigām un izmantot automatizēto jeb «Auto Invest» investīciju, pelnot līdz pat 12% gadā.

"Finanšu un datu drošību mēs realizējam ar jaunāko tehnoloģiju piedāvātajām iespējām, kā arī ar pārdomātu biznesa risku vadību, kur arī esam veikuši apjomīgākās investīcijas,» skaidro uzņēmuma līdzdibinātājs, biznesa risku vadības speciālists Viesturs Kuļikovskis.

«DoFinance» veiksmīgas attīstības priekšnosacījumu esot lieliskas klientu pieredzes veidošana investējot. «Pēdējo gadu tendences liecina, ka līdz ar tehnoloģiju strauju attīstību cilvēki ir gatavi līdzdarboties arī procesos, kurus iepriekš atstājuši lietpratēju ziņā. Spilgts piemērs tam ir medicīna un veselīga dzīvesveida aktivitātes. Mūsu uzdevums ir veidot tādus pakalpojumus, kas atvieglo lietotāju dzīvi un ļauj neprofesionāļiem piedalīties šķietami sarežģītos procesos. Tādēļ esam īpaši piedomājuši, lai izveidotu maksimāli vienkāršu, lietotājiem saprotamu un draudzīgu savstarpējo aizdevumu platformu. To savā ziņā apliecina arī «Alfa Finance» grupa veiktās aptaujas rezultāti, jo vairāk nekā 95% mūsu klientu ieteiktu «Alfa Finance» pakalpojumus saviem radiem un draugiem,» uzsver līdzdibinātājs Jānis Kuļikovskis.

Kā vienu no pozitīviem biznesu veicinošiem faktoriem brāļi Kuļikovski min faktu, ka Latvijā ir radītas vairākas spēcīgas savstarpējo aizdevumu platformas, tādējādi vietējā tirgū akumulējot biznesa zināšanas, jaunāko tehnoloģiju pielietojumu un audzējot darbinieku kompetenci.

Blaune skaidro, ka «DoFinance» veidotāji savu spēju attīstīt veiksmīgu «FinTech» projektu apliecinājuši, uzņēmumam «Alfa Finance» nepilnu divu gadu laikā gūstot panākumus Polijas, Gruzijas un Indonēzijas patēriņa kredītu tirgos. Līdz ar to likumsakarīgs attīstības solis ir finanšu pakalpojumu klāsta paplašināšana.

Savstarpējo aizdevumu platforma ir pieejama investoriem Latvijā un visās Eiropas ekonomiskās zonas valstīs.

«Trīs valstīs mūsu reģistrēto klientu skaits ir jau vairāk nekā 150 000 un izsniegto kredītu apjoms pārsniedz 16 miljonus eiro. Tuvāko gadu laikā plānojam strauji attīstīt savu darbību arī citos Eiropas un Āzijas tirgos, kļūstot par vienu no vadošajiem tiešsaistes finanšu pakalpojumu sniedzējiem,» skaidro Viesturs Kuļikovskis.

«Alfa Finance» grupas komandā patlaban darbojas vairāk nekā 50 profesionāļu ar daudzveidīgu pieredzi, kurus vieno mērķis uzlabot alternatīvo finanšu nozares kvalitāti.

Kā liecina «Firmas.lv» dati, SIA «Dofinance» dibināta 2016.gada augustā. Tās pamatkapitāls ir 50 000 eiro un vienīgais īpašnieks ir SIA «Alfa Finance».

SIA «Alfa Finance» dibināta 1999.gadā, tās pamatkapitāls ir 204 480 eiro. Šajā uzņēmumā 48,33% daļu pieder Jānim Kuļikovskim piederošajai SIA «JK Holding», 46,67% - Viesturam Kuļikovskim un Ievai Salmanei-Kuļikovskai piederošā SIA «Via Finance», savukārt vēl 5% pieder Zagorskim.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu