Mediji: Stokholmas terorakta sarīkotājs mēģinājis pievienoties «Islāma valstij»

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Stokholmas terorakta sarīkotājs Uzbekistānas pilsonis Rahmats Akilovs mēģinājies pievienoties teroristu organizācijai «Islāma valsts» Sīrijā, Krievijas ziņu aģentūrām atklājis kāds avots Uzbekistānas tiesībsargājošajās iestādēs.

39 gadus vecais Akilovs ietekmējies no «Islāma valsts» tadžiku šūniņas locekļiem un mēģinājis iesaistīties kaujās Sīrijā, atklājis avots.

Akilovs 2015.gadā mēģinājis šķērsot Turcijas robežu ar Sīriju, bet aizturēts.

«Ņemot vērā viņa bēgļa statusu, viņš tika deportēts atpakaļ uz Zviedriju,» atklāja anonīmais avots.

Avots sacīja, ka Uzbekistānas varasiestādes februāra beigās iekļāvušas Akilova vārdu starptautiski meklēto personu sarakstā, jo pret viņu ierosināta lieta par «reliģisko ekstrēmismu».

Akilovs otrdien atzinās, ka pastrādājis «teroristisku noziegumu», 7.aprīlī ietriecoties ar kravas mašīnu cilvēku pūlī Stokholmā. Šajā uzbrukumā dzīvību zaudēja četri cilvēki un 15 tika ievainoti.

Saskaņā ar Zviedrijas mediju ziņoto, Akilovs vairākkārt apgalvojis, ka saņēmis rīkojumu no «Islāma valsts» sarīkot uzbrukumu, taču teroristiskā organizācija nav uzņēmusies atbildību par šo gadījumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu