Obama Berlīnē piedalīsies protestantu konferencē

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Carolyn Kaster / TT NYHETSBYRÅN

Vācijai atzīmējot Reformācijas 500.gadadienu, protestantu konferences diskusiju forumā nākammēnes Berlīnē kopā ar Vācijas kancleri Angelu Merkeli piedalīsies arī bijušais ASV prezidents Baraks Obama, otrdien pavēstīja pasākuma rīkotāji.

25.maija sarīkojums notiks pie Brandenburgas vārtiem, pavēstīja Vācijas luterāņu baznīcas un vācu protestantu baznīcdienas konferences pārstāvji.

Konference diskusijas rīkos kopā ar Obamas fondu.

Obamas preses sekretārs Ēriks Šulcs apstiprināja, ka eksprezidents plāno pievienoties Merkelei «sarunā par demokrātijas svarīgumu un atbildības uzņemšanos lokālā un globālā līmenī».

Obamas piedalīšanās «izceļ to, kā mēs starptautiski svinam Reformācijas 500 gadus», sacīja Vācijas luterāņu augstākais bīskaps Heinrihs Bedfords-Štorms.

Mārtiņa Lutera kustība pret katoļu baznīcas paražām sākās Vācijā 1517.gadā.

Otrdien Vācijas tirgus izpētes grupa «Media Control» paziņoja, ka Obamam piešķirta Vācijas mediju balva, tā kā viņš iemieso «tādas pasaules vīziju, kurā ir cerība un pārmaiņas uz labāko ir iespējamas».

Obama balvu saņems Bādenbādenē jau pēc piedalīšanās Berlīnes 25.maija sarīkojumā. Iepriekšējo godalgas saņēmēju vidū ir Merkele un ASV eksprezidents Bils Klintons.

Sagaidāms, ka Obamas pēctecis Donalds Tramps pirmo reizi Vāciju prezidenta statusā apmeklēs jūlijā, kad Hamburgā notiks G20 valstu samits.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu