Purvīša balvai kā pirmie nominēti Epnere, Avotiņš un Sietiņš

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Purvīša balvai vizuālajā mākslā, kas tiks pasniegta 2019. gada aprīlī, šī gada pirmajā ceturksnī nominēti Ieva Epnere, Jānis Avotiņš un Guntars Sietiņš, informē Arita Krūze.

Izvērtējot 12 izstādes un mākslinieku darbus, kas bija apskatāmi laika posmā no 2016.gada 8.decembra līdz 2017.gada 31.martam, Purvīša balvas ekspertu darba grupa balvai 2019. gadā nominējusi - Epneri par personālizstādi «Dzīvo atmiņu jūra» «kim?» laikmetīgās mākslas centrā, Avotiņu par jaunajiem darbiem personālizstādē «Laiktelpas klejotāji» Mūkusalas Mākslas salonā, un Sietiņu par jaunajiem darbiem izstādē «Riņķa kvadratūra» LNMM 4. stāva izstāžu zālē.

No 2016.gada 8.decembra līdz 2019. gada 10. janvārim Purvīša balvas ekspertu darba grupā darbojas Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (LNMM) Laikmetīgās mākslas kolekcijas glabātāja, mākslas zinātniece Astrīda Rogule, LNMM Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeja vadītāja, mākslas zinātniece un kuratore Inese Baranovska, mākslas kritiķis Vilnis Vējš, «ABLV Charitable Foundation» mākslas programmu vadītājs, kurators Kaspars Vanags, mākslas zinātniece, kuratore, Mūkusalas Mākslas salona vadītāja Sniedze Kāle, mākslas zinātniece Inese Riņķe un mākslas zinātniece, «kim?» laikmetīgās mākslas centra Latvijā programmu direktore Zane Onckule.

Piekto Purvīša balvu 2017. gada februārī saņēma Krišs Salmanis, Anna Salmane un Kristaps Pētersons par darbu «Dziesma».

Tāpat ir veiktas izmaiņas Purvīša balvas nolikumā, nosakot, ka no 2017. gada 1. aprīļa eksperti vērtē izstādes tikai Latvijas teritorijas ietvaros.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu