Futbolistes spēlē neizšķirti, taču netiek pie ceļazīmes uz PK kvalifikācijas pamatturnīru

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Latvijas izlases futbolistes otrdien Tbilisi 2019.gada Pasaules kausa (PK) priekšsacīkšu kvalifikācijas kārtas izšķirošajā spēlē cīnījās neizšķirti 1:1 (1:1) ar mājinieci Gruziju, tomēr ar to bija par maz, lai Didža Matīsa trenētā valstsvienība tiktu pie vēsturiska panākuma un iekļūtu kvalifikācijas pamatturnīrā.

Latvijas izlase četru komandu turnīru noslēdza otrajā vietā, bet par grupas uzvarētāju kļuva Kazahstāna, kas otrdien ar 1:0 (1:0) uzvarēja Igauniju, nodrošinot sev vietu nākamajā kvalifikācijas kārtā.

Otrdien aizvadītajā mačā Latvijas izlases labā vārtus guva Karlīna Miksone. Latvijas meitenēm vairākos spēles posmos piederēja izteikts pārsvars, viņas izveidoja daudz bīstamu momentu, tomēr uzvaras vārtus, kas būtu nodrošinājuši triumfu apakšgrupā, viņām iesist neizdevās. Uzvaras gadījumā Latvijai un Kazahstānai būtu vienāds punktu skaits, bet augstāku vietu, pateicoties labākai iesisto un ielaisto vārtu attiecībai, ieņemtu Latvija.

Aizvadītajā mačā Latvijas izlasē sākumsastāvā laukumā devās Marija Ibragimova, Anna Krūmiņa, Anastasija Ročāne, Elīza Spruntule, Anna Propošina, Karlīna Miksone, Kristīne Giržda, Olga Ševcova, Sandra Voitāne, Anastasija Fjodorova un Renāte Fedotova.

Spēle sākās mierīgā gultnē, bet pēc desmit nospēlētām minūtēm vairāk uzbruka un noteikumus diktēja mājinieces, kurām 20.minūtē arī izdevās atklāt rezultātu. Pēc izdarīta centrējuma no Latvijas izlases soda laukuma precīzi ar galvu sita Mariama Danelija.

Nokļūstot iedzinējos, sasparojās arī Latvijas futbolistes, arvien biežāk viesojoties pretinieču laukuma pusē un pēc ātriem pretuzbrukumiem izdarot arī vairākus bīstamus sitienus. Tuvojoties pirmā puslaika beigu daļai, Latvijas meitenēm jau piederēja liels pārsvars, kuru vārtu guvumā 39.minūtē varēja pārvērst Fedotova, taču no patālas distances uzbrucējas sistā bumba trāpīja pa vārtu pārliktni.

Latvijas izlase līdz puslaika beigām turpināja spiedienu un savu panāca 45.minūtē, kad pēc stūra sitiena veiklākā pie pretinieču vārtu tālā staba bija Miksone, no burzmas raidot bumbu vārtu tīklā.

Otrajā puslaikā spēles gaita izlīdzinājās, abām komandām sākumā pie labām iespējām netiekot, taču tuvojoties cīņas beigu daļai, pārsvars atkal bija Latvijas izlasei, kas turpināja ar straujiem pretuzbrukumiem regulāri apdraudēt Gruzijas vārtus. Spēles 61.minūtē Latvijas izlases rindās laukumā nāca Liene Vāciete, pastiprinot uzbrukumu.

Diemžēl vairākās situācijā Latvijas spēlētājas nepieņēma labākos lēmumus, ar lieku piespēli, vai individuālu darbību izniekojot pāris labas izdevības. Mača pēdējās minūtēs Latvijas futbolistes izmisīgi centās gūt uzvaras vārtus, turklāt bija arī iespējas to izdarīt. Jau kompensācijas laikā pēc patāla sitiena bumba trāpīja pa Gruzijas vārtu stabu, tomēr brīdi pirms tam tika fiksēta aizmugure. Arī spēles pēdējās divās minūtēs Latvija uzbruka, tomēr bumba lidoja garām vārtiem.

Līdz ar mača beigām lielākā daļa Latvijas izlases meiteņu izplūda asarās, jo tik tuvu kvalifikācijas kārtas sasniegšanai viņas vēl nebija bijušas.

LETA jau ziņoja, ka turnīra pirmajā spēlē Latvijas izlase ceturtdien sagādāja pārsteigumu, ar 4:0 pārspējot par favorīti uzskatīto Igaunijas izlasi, bet otrajā mačā izlaida divu vārtu pārsvaru un cīnījās 2:2 ar Kazahstānu. Tikmēr Gruzija pirmajā mačā minimāli ar 0:1 piekāpās Kazahstānai, bet pēc tam ar 3:2 pārspēja Igauniju.

Līdz ar to turnīra noslēgumā pirmā ar septiņiem punktiem bija Kazahstāna, otro vietu ar pieciem punktiem ieguva Latvija, trešā ar četriem punktiem palika Gruzija, bet Igaunija zaudēja visās trīs spēlēs.

Pasaules kausa kvalifikācijas priekšsacīkšu kārtā 16 izlases bija sadalītas četrās grupās. Nākamajā kārtā iekļuva apakšgrupu uzvarētājas un viena no četrām otro vietu ieguvējām, kuras rezultāti tiks ņemti vērā pret grupas uzvarētāju un trešās vietas ieguvēju. Par labāko komandu starp otro vietu ieguvējām kļuva Moldova, kas līdz ar to iekļuva kvalifikācijas nākamajā kārtā, kamēr Latvijas izlase šajā konkurencē starp četrām komandām bija ceturtā.

Kvalifikācijas pamatturnīrā jau 35 izlases būs sadalītas septiņās grupās pa piecām komandām katrā, aizvadot divu apļu turnīru, cīnoties par vietu 2019.gada Pasaules kausa finālturnīrā, kas notiks Francijā. Eiropas zonai šajā finālturnīrā atvēlētas astoņas vietas, kā arī viena vieta mājiniecēm francūzietēm.

Latvijas izlases rindās šajā turnīrā piedalījās 18 futbolistes, no kurām desmit pārstāv iepriekšējo četru gadu Latvijas Siviešu futbola līgas (SFL) čempionvienību RFS.

Tāpat komandā bija iekļautas divas leģionāres. Vārtsardze Anastasija Čumika pārstāv «Le Moyne» koledžu ASV, bet Monika Estere Štube pārstāv slavenā Anglijas kluba «Leeds» dāmu komandu.

Savainojumu dēļ komandai Gruzijā nevarēja palīdzēt divas no sākotnējā kandidātu sarakstā iekļautajām futbolistēm. Anastasija Čemirtāne 18.februārī pārbaudes spēlē pret Lietuvas klubu «Gintra Universitetas» guva savainojumu, un traumas dēļ nevarēja palīdzēt arī Vācijas klubu Lihtenbergas SV47 pārstāvošā 2015.gada Latvijas labākā futboliste Ieva Bidermane.

2015.gada Pasaules kausa kvalifikācijas priekšsacīkšu kārtā Latvijas izlase palika trešajā vietā savā apakšgrupā, nākamajam posmam nekvalificējoties.

Latvijas sieviešu izlases sastāvs Pasaules kausa priekšsacīkšu kvalifikācijas kārtā:

vārtsardzes - Anastasija Čumika («Le Moyne» koledža, ASV), Marija Ibragimova, (RFS);

aizsardzes - Olga Matīsa, Anastasija Ročāne, Anna Krūmiņa, Elīza Spruntule (visas - RFS), Anna Propošina (Liepājas LSSS);

pussardzes - Viktorija Zaičikova, Sandra Voitāne (abas - RFS), Anastasija Fjodorova («Rēzeknes BJSS»/«Progress»), Karlīna Miksone, Rebeka Tīle, Tatjana Baličeva (visas - Liepājas LSSS), Monika Estere Štube («Leeds Ladies», Anglija);

uzbrucējas - Olga Ševcova, Renāte Fedotova, Kristīne Giržda (visas - RFS), Liene Vāciete («Riga United»).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu