No amata atlaists neveiksmīgi spēlējošās Argentīnas izlases galvenais treneris

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

No pēdējā laikā neveiksmīgi spēlējošās Argentīnas futbola izlases galvenā trenera atlaists Edgardo Bausa.

«Pavēstījām Bausam, ka viņš vairs nav izlases treneris,» pirmdien žurnālistiem atklāja Argentīnas Futbola asociācijas prezidents Klaudio Tapija.

2018.gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīrā Argentīna 14 spēlēs izcīnījusi 22 punktus, kas Dienvidamerikas zonas kvalifikācijas turnīra kopvērtējumā pašlaik dod tikai piekto vietu. Marta beigās Argentīna ar 0:2 piekāpās Bolīvijai un ar 1:0 uzvarēja Čīli, pagājušajā nedēļā zaudējot Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) pasaules ranga līderpozīciju, ko tagad pārņēmusi Brazīlija.

Pašlaik 59 gadus vecais Bausa amatā tika apstiprināts vien pērn augustā, nomainot Herardo Martino, kurš atkāpās pēc nesaskaņām ar Argentīnas Futbola asociācijas vadību.

Pērn vasarā, kad Argentīnas izlase otro gadu pēc kārtas cieta neveiksmi «Copa America» turnīra finālā, argentīniešu lielākā zvaigzne Lionels Mesi paziņoja, ka beidz karjeru valstsvienībā, bet Bausam izdevās viņu pārliecināt atgriezties sastāvā. Tomēr šī trenera vadībā izlase kvalifikācijas turnīrā savāca vien 11 no maksimāli iespējamajiem 24 punktiem.

Bausa savulaik pats spēlējis Argentīnas izlasē, tiesa aizvadot vien trīs spēles. Futbolista karjeru viņš noslēdza 1991.gadā, bet pēc tam kļuva par treneri, strādājot pārsvarā ar Dienvidamerikas klubiem, taču 2009.gadā vadot arī Saūda Arābijas klubu Rijādas «Al-Nassr».

Trenera karjerā lielākos panākumus Bausa guvis 2008. un 2014.gadā, kad attiecīgi ar Ekvadoras klubu Kito «Liga Deportiva» un Argentīnas komandu «San Lorenzo» uzvarēja «Libertadores» kausa izcīņā.

Dienvidamerikas zonas Pasaules kausa kvalifikācijas turnīrā piedalās desmit izlases, kas savā starpā aizvada divu apļu turnīru, labākajām četrām kvalificējoties finālturnīram, kamēr piektajai būs jāaizvada «play-off» mači. Četras kārtas pirms atlases cikla beigām Argentīna ir piektā, tomēr no otrās pozīcijas atpaliek tikai par diviem punktiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu