Aizsardzības akadēmijā iepazīstinās ar Latvijas armijas virsnieka profesiju

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: naa.mil.lv

Mēneša nogalē - 28. aprīlī - Latvijas Nacionālā aizsardzības akadēmija rīkos Atvērto durvju dienu, kurā ikviens interesents varēs iegūt informāciju par studiju iespējām valstī vienīgajā augstākās militārās izglītības mācību iestādē un klātienē iepazīt Latvijas armijas virsnieka profesiju, portāls TVNET uzzināja Aizsardzības ministrijā. Akadēmijas durvis topošajiem kadetiem būs atvērtas jau no plkst.10:30.

Virsnieki un kadeti informēs par izglītības iespējām Latvijas Nacionālajā aizsardzības akadēmijā, studiju programmām un kadetu dzīvi. Interesenti varēs piedalīties un kadetu vadībā praktiski darboties sarežģītos un vienlaikus interesantos pasākumos, kuros, uzrādot labākos rezultātus, varēs saņemt dažādas balvas. Bruņoto spēku vienības demonstrēs ekipējumu un informēs par profesionālo militāro dienestu. Paredzēti arī vienību paraugdemonstrējumi, bet dienas izskaņā varēs baudīt bezmaksas pusdienas lauka virtuvē.

Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijas uzdevums ir sagatavot profesionāli izglītotu komandējošo un militāro speciālistu sastāvu Latvijas valsts aizsardzības nozarei.

Vidusskolu absolventiem tā piedāvā apgūt trīs akreditētas profesionālā bakalaura studiju programmas. «Sauszemes spēku militārās vadības» studiju programmu realizē sadarbībā ar Rīgas Tehniskās universitātes Mašīnzinību, transporta un aeronautikas fakultātes Autotransporta institūtu, lai sagatavotu nākamos virsniekus – tehniķus, mehāniķus dienestam Sauszemes spēkos, bet «Jūras spēku militārās vadības» studiju programmu – sadarbībā ar Latvijas Jūras akadēmiju, lai sagatavotu nākamos virsniekus – kuģa vadītājus un mehāniķus dienestam Jūras spēku flotilē. Savukārt «Gaisa spēku militārās vadības» studiju programmu realizē sadarbībā ar Rīgas Tehniskās universitātes Aeronautikas institūtu vai Transporta un sakaru institūtu, lai sagatavotu nākamos virsniekus – mehāniķus un avioniķus dienestam Gaisa spēku aviācijas bāzē.

Pirms studijām akadēmijā visiem atlasītajiem kandidātiem sekmīgi jāapgūst kadeta kandidāta kursa programma – 13 nedēļu kareivja pamatapmācības kurss Kājnieku skolā un 8 nedēļu jaunākā instruktora kurss Instruktoru skolā.

Šogad bruņotie spēki profesionālajā dienestā pieņems 828 karavīrus, no kuriem 120 – studijām Latvijas Nacionālajā aizsardzības akadēmijā, lai kļūtu par savas valsts armijas virsniekiem. Kandidātu dokumentu pieņemšana studijām Latvijas Nacionālajā aizsardzības akadēmijā jau ir sākusies un notiks līdz pat 31. jūlijam.

Iestājoties Latvijas Nacionālajā aizsardzības akadēmijā, kadetus sagaida ne vien dinamisks mācību process, bet arī vairākas priekšrocības, kādas nav citās mācību iestādēs: studijas ir bez maksas – tās tiek finansētas no valsts budžeta līdzekļiem; studiju laikā kadeti ir pilnā valsts apgādē un kadetiem tiek nodrošinātas karavīra sociālās garantijas.

Kadetiem maksā karavīra algu, sākot ar 780 eiro. Kadetus nodrošina ar bezmaksas izmitināšanu dienesta viesnīcā un iespēju bez maksas izmantot Sporta kluba kompleksu. Akadēmijā ir pieejama bibliotēka ar plašu militārās un vispārizglītojošās literatūras un periodikas klāstu dažādās valodās, dažādas datu bāzes un bezmaksas interneta pieslēgums.

Pēc akadēmijas absolvēšanas visiem virsniekiem ir nodrošināta dienesta vieta Nacionālo bruņoto spēku vienībās.

Plašāk ar studiju iespējām Latvijas Nacionālajā aizsardzības akadēmijā var iepazīties tās interneta vietnē www.naa.mil.lv.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu