Itālijā sākas G7 valstu ārlietu ministru tikšanās

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Itālijā pirmdien sāksies «Lielā septiņnieka» jeb G7 valstu ārlietu ministru tikšanās, kur apspriežamo jautājumu vidū, domājams, dominēs Ziemeļkorejas ieroču programmas un Krievijas loma Sīrijas konfliktā.

Sīrijas jautājums aktualizējies kopš ASV raķešu uzbrukuma Šairatas aviobāzei pie Homsas pilsētas Sīrijā. ASV spēra šādu soli, reaģējot uz ķīmisko uzbrukumu Hān Šeihūnā.

Krievija savukārt to asi kritizēja, nodēvējot par agresiju pret suverēnu valsti, un Ziemeļkoreja izmantoja, lai attaisnotu savu kodolprogrammu.

Lielbritānijas ārlietu ministrs Boriss Džonsons atcēla pirmdien plānoto vizīti Maskavā, jo «notikumi Sīrijā fundamentāli mainījuši situāciju», un nosodīja Krievijas centienus turpināt Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīma aizstāvēšanu.

Arī ASV valsts sekretārs Rekss Tilersons, kuram pēc G7 sanāksmes plānota tikšanās ar Krievijas ārlietu ministru Sergeju Lavrovu, norādīja, ka «Krievijai pienācis laiks rūpīgi padomāt par atbalsta turpināšanu Asada režīmam».

Tikmēr ASV karaflotes lidmašīnu bāzeskuģis un tā trieciengrupas kuģi devušies uz Korejas pussalu, ASV pastiprinot aizsardzību pret Ziemeļkorejas kodolieroču ambīcijām.

G7 valstu ārlietu ministru sanāksmē Lukā, Toskānas reģionā, būs pārstāvētas ASV, Lielbritānija, Kanāda, Francija, Vācija, Itālija un Japāna.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu