Beļģis Nevils pārliecinoši uzvar Korsikas rallijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

«Hyundai» komandas beļģu pilots Tjerī Nevils svētdien uzvarēja pasaules rallija čempionāta (WRC) Korsikas etapā, svinot savu trešo panākumu karjerā.

Pēc trīs dienu sacensībām uzvarētājam par 54,7 sekundēm piekāpās pašreizējais pasaules čempions Sebastjans Ožjē no «Ford» vienības, kamēr 56 sekundes atpalika «Hyundai» vienības spāņu braucējs Danijs Sordo. Otro vietu Ožjē izrāva vien noslēdzošajā ātrumposmā.

Nedēļas nogale Nevilam sākās lēnām un pēc piektdienas «dopiem» līderis bija britu autosportists Kriss Mīke, kurš startē ar «Citroen» automašīnu, tomēr sestdien viņa mašīnai nodega dzinējs un Nevils pārņēma vadību, novedot sacīksti līdz uzvarai.

«Pēc piektdienas noteikti nebiju favorīts, tomēr šoreiz pretēji Montekarlo un Zviedrijai mums uzsmaidīja veiksme,» pauda Nevils.

Šī gada pirmajos divos etapos Montekarlo un Zviedrijā Nevils izstājās, atrodoties vadībā. Šī gada pirmajos četros posmos uzvarējuši ne tikai četri piloti, bet arī četri dažādi autoražotāji.

Pēc četriem etapiem līderis ar 88 punktiem ir Ožjē, viņam ar 75 punktiem seko soms Jari Mati Latvala («Toyota»), kurš Korsikā palika ceturtais, bet Nevils ar 55 punktiem ir trešais, apsteidzot igauni Otu Tenaks, kurš Korsikā palika uzreiz aiz desmitnieka.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu