Markess slapjā trasē izcīna «pole-position» Argentīnā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Pērnās sezonas spēcīgākais pilots Marks Markess no «Repsol Honda» komandas sestdien spēcīga lietus apstākļos bija ātrākais Argentīnā notiekošā pasaules motošosejas čempionāta otrā posma kvalifikācijā prestižajā «MotoGP» klasē.

Markess neierastos apstākļos tuvākos sekotājus apsteidza par vairāk nekā 0,7 sekundēm, turklāt otro vietu sensacionāli guva čehs Karels Abrahams no «Pull&Bear Aspar» komandas, kurš no pirmās starta rindas sacīkstes sāks pirmoreiz karjerā.

Tikmēr trešo vietu guva brits Kels Kračlovs («LCR Honda»).

«Kvalifikācijas apstākļi nebija labākie manam braukšanas stilam, jo puse trases bija slapja, bet puse sausa. Tomēr tikām ar to galā,» pauda 24 gadus vecais Markess. «Esmu ļoti priecīgs sākt no pirmās vietas. Tiek teikts, ka sacīkstē trase būs sausa, tā kā gaidāms cits stāsts.»

Ziemas testos un sezonas pirmajā sacīkstē Katarā dominēja Spānijas motobraucējs Maveriks Vinjaless no «Movistar Yamaha» komandas, tomēr sestdien kvalifikācijā viņš palika tikai sestajā vietā, trīskārtējam pasaules čempionam Markesam piekāpjoties par 1,706 sekundēm.

Tikmēr Vinjalesa pieredzējušais komandas biedrs Valentīno Rosi, kurš Argentīnā uzvarēja 2015.gadā, kvalifikācijā palika septītais un svētdienas sacīksti sāks no trešās rindas. Savukārt trīskārtējais pasaules čempions Horhe Lorenso, kurš šosezon brauc ar «Ducati» motociklu, kvalifikācijā palika vien 16.vietā.

Pagājušajā sezonā Markess sev trešo pasaules čempiona titulu «MotoGP» klasē nodrošināja jau trīs etapus pirms sezonas beigām, otrajā vietā paliekot deviņkārtējam pasaules čempionam Rosi, kurš septiņus titulus ir izcīnījis prestižākajā klasē.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu