Miljones «hat-trick» palīdz Latvijas hokejistēm ar uzvaru sākt PČ

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Latvijas sieviešu hokeja izlase sestdien Polijā ar uzvaru pār Itāliju sāka pasaules čempionāta (PČ) pirmās divīzijas B grupas turnīru, ar «hat-trick» šajā mačā izceļoties komandas uzbrukuma līderei Līgai Miljonei.

Lolitas Andriševskas trenētā Latvijas izlase svinēja uzvaru ar rezultātu 4:1 (2:0, 1:1, 1:0).

Līga Miljone, kuras mamma Inese Geca-Miljone daudzus gadus bija valstsvienības līdere, bet tagad ir Andriševskas palīdze uz komandtiltiņa, guva trīs vārtus.

Tāpat divas rezultatīvas piespēles izdarīja Anna Kubliņa, bet vārtos Kristiāna Apsīte atvairīja 52 no 53 metieniem, kamēr Latvijas izlase pa vārtiem meta 24 reizes.

Rezultāts tika atklāts jau spēles 33.sekundē, kad savus pirmos vārtus iemeta Miljone, bet 16.minūtē viņa pārsvaru dubultoja.

Itālites 33.minūtē vienus vārtus atspēlēja, taču trīs minūtes pirms otrā pārtraukuma Anna Katrīna Lagzdiņa atjaunoja divu vārtu pārsvaru.

Mača izskaņā pretinieces ķērās pie pēdējā salmiņa un nomainīja vārtsardzi pret sesto laukuma spēlētāju, taču sekundi līdz mača beigām Miljone raidīja ripu tukšos Itālijas vārtos, nokārtojot sev «hat-trick».

Turpinājumā svētdien latvietes tiksies ar Ķīnu, otrdien būs duelis ar Kazahstānu, trešdien notiks spēkošanās ar Poliju, bet turnīra noslēgumā Latvija piektdien spēkosies ar Slovākiju.

Ceļazīmi uz pirmās divīzijas A grupu, kas ir otrs spēcīgākais līmenis pasaulē, iegūs turnīra uzvarētāja, bet pēdējās vietas ieguvēja izkritīs uz otrās divīzijas A grupu.

Iepriekšējā turnīrā Latvijas hokejistes piedalījās decembrī, kad 2018.gada Phjončhanas Ziemas olimpisko spēļu priekškvalifikācijas turnīrā tikās ar šī gada pasaules čempionāta pretiniecēm itālietēm un ķīnietēm, kā arī francūzietēm. Itālietēm tika ciests zaudējums 2:3, bet Ķīna uzveikta par 4:2. Pēc tam piedzīvotais zaudējums 1:8 Francijai liedza iekļūt izšķirošajā kvalifikācijas kārtā.

Latvijas izlase uz Poliju devās 22 hokejistu sastāvā. Lielāko daļu no valstsvienības sastāva veido Latvijas čempiones «Laimas» spēlētājs, bet izlasei palīdzēs arī leģionāres Anna Kubliņa («Naiset», Somija), Agnese Apsīte (Bērnsvilas vidusskola, ASV), Karīna Aņismova («Odense», Dānija) un Līga Miljone («Leksands», Zviedrija). Tiesa, traumu dēļ izlasei nepalīdzēs potenciālās līderes Iveta Koka un Ilze Bičevska, kuras ir Miljones komandas biedrenes.

Latvijas izlase pirmās divīzijas B grupā spēlē otro gadu pēc kārtas. Pērn latvietes palika otrās.

Savukārt 2015.gadā sieviešu izlase palika pēdējā pirmās divīzijas A grupā, līdz ar to noslīdot grupu zemāk. Arī 2013.gadā Latvija izkrita no pirmās divīzijas A grupas, tomēr nākamajā gadā triumfēja Ventspilī notikušajās pasaules čempionāta pirmās divīzijas B grupas sacensībās, iegūstot iespēju atgriezties līmeni augstāk.

Latvijas sieviešu hokeja izlases sastāvs dalībai pasaules čempionāta pirmās divīzijas B grupas turnīrā:

vārtsardzes - Kristāna Apsīte («Laima»), Evelīna Nikolajeva («L&L»);

aizsardzes - Aija Apsīte, Beāte Žagare, Laila Dekmeijere-Trigubova, Ilva Ivaškina, Olita Liepiņa, Ilze Kronberga (visas – «Laima»), Anna Kubliņa («Naiset», Somija), Elīza Platā («L&L»);

uzbrucējas - Kristena Stengreviča, Jūlija Mihejenko, Baiba Kurme, Ivita Krūmiņa, Madara Lāce (visas – «Laima»), Ilona Ābola («Laima juniors»), Ieva Pētersone, Elizabete Laima Lukaševiča, Anna Katrīna Lagzdiņa (visas – «L&L»), Agnese Apsīte (Bērnsvilas vidusskola, ASV), Līga Miljone («Leksands», Zviedrija), Karīna Aņismova («Ostende», Dānija).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu