Latvijas hokeja izlase ar sliktu realizāciju zaudē Baltkrievijai

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Makare / LETA

Latvijas hokeja izlase, turpinot gatavošanos maijā gaidāmajam pasaules čempionātam, sestdien Daugavpilī aizvadot otro pārbaudes spēli divu dienu laikā, ar 0:3 (0:2, 0:0, 0:1) zaudēja Baltkrievijai, kuru dienu iepriekš uzvarēja ar 1:0.

Latvijas izlasei joprojām lielas problēmas sagādā momentu realizācija, jo četrās pārbaudes spēlēs tā ir guvusi tikai divus vārtus.

Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) ietvaros sestdien aizvadītajā mačā mājiniekiem neveiksmīgs bija pirmais periods, kurā viesi guva divus vārtus. Vispirms vārtsargs Jānis Kalniņš sestajā minūtē zem kājsarga ielaida Daņila Karabana mesto ripu, bet vēl pēc nepilnām divām minūtēm Aleksandrs Kogaļevs no tālas distances trāpīja Latvijas izlases vārtu tālajā augšējā stūrī.

Latvijas izlasei pirmajā periodā varēja izcelties Kirils Tambijevs un Roberts Bukarts, taču viņiem ar noslēdzošo metienu nesekmējās.

Arī turpinājumā Latvijai netrūka iespēju, taču teicami spēlēja baltkrievu vārtsargs Dmitrijs Kornauhovs, kurš tika atzīts par labāko viesu rindās. Savukārt spēles 54.minūtē Latvija zaudēja muļķīgus vārtus, kad aizturētā soda laikā, kad Kalniņš jau bija devies uz rezervistu soliņu, ripa trāpīja Mikam Indrašim un ieslīdēja tukšos vārtos.

Latvijas izlase pēc tam ar 0:1 zaudēja pēc pēcspēles metienu sērijā, kurā abas komandas izdarīja pa pieciem mēģinājumiem.

Mājinieku rindās par labāko šajā mačā atzina Ronaldu Ķēniņu.

Latvijas izlases rindās šajā mačā debitēja uzbrucējs Oskars Batņa, savukārt no tiem hokejistiem, kuri bija devušies uz Baltkrieviju, malā palika aizsargi Guntis Galviņš un Oskars Cibuļskis, kā arī uzbrucējs Roberts Lipsbergs.

Šīs izlases savā starpā tikās jau piektdien, kad uzvaru ar 1:0 izcīnīja Latvija. Vienīgos vārtus šī mača 57.minūtē vairākumā guva Miks Indrašis.

Latvijas valstsvienība šos pārbaudes mačus neaizvadīja «Arēnā Rīga», jo sestdien tur norisinās «Elvi florbola līgu» izšķirošās cīņas.

Latvijas izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs uz Daugavpili paņēma 25 hokejistus - divus vārtsargus, astoņus aizsargus un 15 uzbrucējus.

Vēl trešdien no izlases tika atskaitīti Maksims Širokovs, Georgs Golovkovs, Filips Gundars Buncis, Edgars Siksna un Edmunds Augstkalns. Tikmēr trešdienas treniņā nelielu veselības problēmu dēļ nepiedalījās Lauris Dārziņš, Georgijs Pujacs un Aleksandrs Jerofejevs, kuri arī uz Daugavpili nedevās.

Mači ar Baltkrieviju notika Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) ietvaros. Pēc tam Boba Hārtlija vadītā komanda 14. un 15.aprīlī izbraukumā tiksies ar Zviedriju, 21. un 22.aprīlī «Arēnā Rīga» tiks spēlēts ar Franciju, bet 30.aprīlī un 1.maijā būs mači izbraukumā pret Vāciju.

LETA jau vēstīja, ka pagājušajā nedēļas nogalē debijas mačos Hārtlija vadībā Latvijas izlase divreiz ar 0:5 un 1:2 piekāpās Krievijas olimpiskajai valstsvienībai.

Pasaules čempionātā Ķelnē A apakšgrupā Latvija tiksies ar Krieviju, ASV, Zviedriju, Slovākiju, Vāciju, Dāniju un Itāliju.

Latvijas hokeja izlases sastāvs mačiem ar Baltkrieviju:

vārtsargi - Jānis Kalniņš (Rīgas «Dinamo»), Ivars Punnenovs (Langnau «Tigers», Šveice);

aizsargi - Oskars Cibuļskis, Guntis Galviņš, Ralfs Freibergs, Kristaps Zīle, Uvis Balinskis (visi - Rīgas «Dinamo»), Artūrs Kulda (Helsinku «Jokerit», Somija), Kristofers Bindulis (Augšezera Universitātes komanda «Lakers», NCAA), Jānis Jaks (Amerikas Starptautiskā koledža, NCAA);

uzbrucēji - Gints Meija, Māris Bičevskis, Miks Indrašis, Gunārs Skvorcovs, Vitālijs Pavlovs, Roberts Lipsbergs, Edgars Kulda (visi - Rīgas «Dinamo»), Kirils Galoha, Frenks Razgals (abi - «Rīga»), Koba Jass («Kurbads»), Gatis Gricinskis («Lustenau», Austrija), Ronalds Ķēniņš (Cīrihes «ZSC Lions», Šveice), Kirils Tambijevs (Sanktpēterburgas «Dinamo», VHL), Oskars Batņa («Kitzbuhel», Austrija), Roberts Bukarts («Zlīn», Čehija).

      KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
      Redaktors iesaka
      Nepalaid garām!
      Uz augšu