LZS plāno audzināt nākamo politiķu paaudzi iekšlietu, ārlietu un tieslietu jomas vadīšanai

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas Zemnieku savienībai (LZS) jāaudzina nākamo politiķu paaudze, kura varētu atbildēt arī par iekšlietām, ārlietām un tieslietām, šodien politiskā spēka kongresā sacīja tās priekšsēdētājs Augusts Brigmanis. Tādējādi politiskais spēks virzītos arī uz jomu pārraudzīšanu, kas nav tik tradicionāli «piederīgas» LZS un Zaļo un zemnieku savienībai, skaidroja politiķis.

Partijas kongresa debatēs uzstājās vairāki runātāji. LZS valdes locekle, Carnikavas novada domes priekšsēdētāja Daiga Jurēvica vērsa uzmanību, ka lielo summu dēļ, kas jāmaksā nekustamo īpašumu nodoklī (NĪN), ir radīta situācija, ka parādu dēļ cilvēkus var izlikt no mājas. Varbūt politiskajam spēkam ir jāpasaka, ka esam gatavi, ka vienīgais mājoklis netiek aplikts ar NĪN, minēja politiķe.

Cits debatētājs pauda sapratni par Eiropas Parlamenta (EP) deputātes Ivetas Grigules rīcību, ņemot vērā, ka, lai viņa varētu veidot attiecības savā atbildībā esošajā Centrālāzijā, nepieciešams uzturēt labas attiecības ar Krieviju. LZS kā centriskā partijā Grigule būtu varējusi uzticēt darbu kreisajā spārnā, kas uzturot kontaktus ar Maskavu, savukārt partijas labējais spārns uzturētu kontaktus ar Vašingtonu, norādīja partijas biedrs.

Grigule iepriekš EP nobalsoja pret rezolūciju, kura paredzēja cīņu ar Krievijas propagandu. Sākotnēji Grigule pēc šī notikuma turpināja darbu LZS, bet sabiedriskā un arī partijas spiediena apstākļos politiķe februārī izstājās no politiskā spēka.

Kāds biedrs, nesaucot vārdā, norādīja uz to, ka vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards (VL-TB/LNNK), mācot pašvaldības un kritizējot tās par nezināšanu atsevišķos jautājumos. LZS pārstāvis debatēs prasīja, vai šāds ministrs vispār ir vajadzīgs. Uz šo jautājumu īpaša reakcija no kongresa delegātiem nesekoja, taču debatētājs sacīja, ka esot saklausījis Jelgavas mēra Andra Rāviņa (ZZS) atbildi: «Varbūt.».

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) kongresa atklāšanā norādīja uz nepieciešamību veikt nodokļu sistēmas reformu, jo pašlaik atpaliekam no tuvākajiem kaimiņiem un tautsaimniecībai ir nepieciešams paātrinājums.

Nevaram būt apmierināti, ka cilvēki brauc prom no Latvijas un nesteidz atbraukt atpakaļ, uzsvēra Kučinskis. Jāmeklē izeja no stagnējošās attīstības strupceļa, jo pārāk lēni tuvojamies Eiropas Savienības vidējam dzīves līmenim, pauda premjerministrs.

Kā ziņots, Brigmanis šodien atkārtoti tika ievēlēts par LZS priekšsēdētāju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu