Sabile svin 100 gadus

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Pagājuši tieši 100 gadi, kopš 1917. gadā Sabile ieguva pilsētas tiesības. Par godu šim notikumam līdz 8. aprīlim Sabilē tiks rīkoti vairāki pasākumi.

Otrdiena, 4. aprīlis, bija nozīmīga ar to, ka Sabiles evaņģēliski luteriskajā baznīcā tika iesvētīts Sabiles jaunais karogs.

Turpmākajās dienās būs vairāki pasākumi gan bērniem, gan pieaugušajiem: Sabiles bērnu bibliotēkā bērni varēs uzzināt par to, kā bijis «Pirms 100 gadiem Sabilē», sabilniece, etnomuzikoloģe Ieva Tihovska Sabiles kultūras namā pastāstīs par Latvijas folkloras krātuvi – kas tur glabājas un ko tur var atrast par Sabiles pusi, Sabiles bērnu dārza, Sabiles vidusskolas un Sabiles mūzikas un mākslas skolas audzēkņi kultūras namā sniegs koncertu, pilsētā tiks izlikti putnu būrīši, Sabiles kultūras namā notiks teātra izrāde «Baltais lācis – superzvaigzne» un noritēs pasākums «Es zīmēju dzejoli».

Aprīlī pilsētā būs skatāmas arī vairākas izstādes: sabilnieces Martas Bumbieras foto izstāde «Līdzība par kādu augli» (Sabiles kultūras namā), «Sabilnieku lietas ar stāstu» (Sabiles Lielajā bibliotēkā) un «Reiz senos laikos…» (Sabiles bērnu bibliotēkā).

Sabiles simtgades pasākumus sestdien, 8. aprīlī, noslēgs koncerts Sabiles kultūras namā «Loks virs mājām», kurā piedalīsies vidējās paaudzes deju kolektīvs «Sidrabi» no Rīgas, Māris Blāze no grupas «Jūrnkant’», Anna Sēruma, Markuss Riva un «Piendevēja piedzīvojumi», bet vakarā svētku dalībniekus priecēs svētku balle ar grupu «SBL».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu