Krievija aptur vienošanos ar ASV par avioincidentu novēršanu Sīrijā un pieprasa sasaukt ANO Drošības padomes sēdi

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Atbildot uz ASV piektdien veikto raķešu triecienu pa Sīrijas militāro lidlauku Krievija apturējusi memoranda par avioincidentu novēršanu Sīrijā darbību un pieprasa sasaukt ANO Drošības padomes sēdi.

«Krievijas puse aptur ar ASV noslēgtā Memoranda par incidentu novēršanu un aviācijas lidojumu drošības garantēšanu Sīrijas operācijas gaitā darbību,» teikts Krievijas Ārlietu ministrijas paziņojumā, kas publicēts resora tīmekļa vietnē.

«Aicinām ANO Drošības padomi sasaukt ārkārtas sēdi, lai apspriestu izveidojušos situāciju,» teikts paziņojumā.

Aptuveni 60 ASV raķetes «Tomahawk» piektdien Sīrijā netālu no Homsas trāpīja Šairatas gaisa spēku bāzei, to teju pilnībā iznīcinot. Uzbrukumā nogalināti vismaz seši cilvēki.

ASV mediji ziņo, ka pirms piektdien notikušā ASV raķešu trieciena pa Sīrijas gaisa spēku bāzi ticis izmantots ASV un Krievijas militārais sakaru kanāls, lai aizsargātu Krievijas pilotus, kas veic lidojumus virs Sīrijas.

Kā ASV raidorganizācijai ABC pastāstīja trieciena aculiecinieks, Sīrijas militārpersonas, pēc visa spriežot, nojautušas par gaidāmo ASV triecienu Šairatas aviobāzei un vēl pirms trieciena no bāzes evakuējušas personālu un militāro tehniku.

Tikmēr Libānas telekanāls «Al Mayadeen» ziņo, ka Sīrijas armijas vadība pirms ASV raķešu trieciena no bāzes evakuējusi lielāko daļu kara lidmašīnu.

ASV amatpersonas uzskata, ka no Šairatas bāzes izlidojusi lidmašīna otrdien virs mierīgajiem iedzīvotājiem Idlibas provincē nometusi ķīmiskos ieročus, nogalinot 86 cilvēkus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu