Eltons Džons nedēļā pērk piecus, sešus jaunus vinilus

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Tuvojoties desmitajai Mūzikas ierakstu veikalu dienai jeb «Record Store Day», britu mūziķis Eltons Džons (Elton John) sniedzis nelielu interviju, kurā dalās savās pārdomās par mūzikas ierakstiem un jo īpaši ierakstiem vinilplašu formātā. Izrādās. 90. gadu sākumā viņā par 200 000 mārciņām pārdeva savu jaunības dienu vinilplašu kolekciju, lai liktu pamatus fonam cīņā ar AIDS. Vēlāk sāka kolekcionēt kasetes un diskus, taču pēdējos gados atgriezies pie vinila un sācis atjaunot savu pārdoto kolekciju.

«Es katru nedēļu nopērku kādus piecus, sešus jaunus vinilus,» viņš saka. «Pēdējais, ko nopirku, bija Kanjes Vesta «Life Of Pablo«. Man vispār ir prieks, ka hiphops tiek izdots vinilā.»

Eltons arī uzskata, ka vinils skan labāk.

«Esmu bijis šajā industrijā ilgu laiku, esmu pabijis daudzās studijās, ierakstījis daudzus albumus. Un varu apgalvot, ka vinils skan labāk,» viņš saka.

Mūzikas ierakstu veikalu dienā 22. aprīlī Elton Džons vinilā pārizdos savu klasisko koncertalbumu «17-11-70».

Jau ziņots, ka pēdējos gados vinila pārdošana apjomi ir auguši.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu