Lielā talka: talkošanas vietas piesaki laicīgi!

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Arvien aktīvāk tiek pieteiktas vietas, kur šā gada Lielajā talkā 22.aprīlī – Pasaules Zemes dienā – cilvēki pulcēsies, lai piedalītos kopīgās apkārtnes sakopšanas aktivitātēs. Oficiālo talkas vietu pieteikumus mājaslapā www.talkas.lv varēs pieteikt vēl divas nedēļas, taču būtu vēlams to izdarīt pēc iespējas ātrāk.

Pieteiktās talkas kopējā kartē parādās vien pēc tam, kad konkrētā novada koordinators ir tās apstiprinājis, un šis process var aizņemt vairākas dienas. Svarīgi atcerēties, ka Lielās talkas laikā ikviens tiek aicināts sakopt publiskās piesārņotās vietas, tāpēc privātīpašumos organizētās talkas netiek apstiprinātas Lielās talkas kartē.

Tāpat svarīgi, ka katras talkas vietas pieteicējs arī uzņemas atbildību par to, ka uz vietas organizēs konkrēto talku, būs tās laikā sazvanāms, pirms talkas saņems maisus un informatīvos materiālus no koordinatoriem, kā arī saskaņos ar koordinatoriem atkritumu izvešanas vietu. Lūgums ņemt vērā to, ka maisos savāktie atkritumi būtu jānovieto tur, kur iespējams piebraukt ar atkritumu izvešanas mašīnu, lai tie tiešām tiktu laikus nogādāti uz atkritumu savākšanas poligoniem.

Šobrīd jau pieteiktas aptuveni 700 talkas vietas, no kurām apstiprinātas jau 410, no kurām Rīgā – 52 vietas. Tiem, kas paši talku nevēlas organizēt, ir iespēja mājaslapā www.talkas.lv esošajā kartē atrast sev tuvāko vai interesantāko talku un 22.aprīlī tai pievienoties, iepriekš sazinoties ar talkas atbildīgo.

Lai pieteiktu savu talkas vietu:

  1. Dodieties uz mājaslapu talkas.lv;
  2. Spiediet pogu «PIETEIKT TALKU»;
  3. Paņemiet sarkano kustīgo punktu kartē un novietojiet tur, kur plānojat organizēt talku;
  4. Aizpildiet anketu, norādot gan kontaktinformāciju, gan plānotos darbus;
  5. Iesniedziet pieteikumu un gaidiet savā e-pastā apstiprinājuma vēstuli.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu