Aprīlī Dailes teātris viesosies Rēzeknē un Jēkabpilī

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Aprīlī ar izrādi «Equus» Dailes teātris viesosies Rēzeknē, bet izrādi «Ērtas dzīvošanas mirklīši» rādīs Jēkabpilī.

8.aprīlī ar izrādi «Equus» Dailes teātris viesosies Latgales vēstniecībā GORS. Pītera Šefera drāmas «Equus» pamatā ir kāda baisa reālās dzīves epizode, kuru viņam izstāstījis draugs. Taču lugā autors rada pats savu versiju, kas varētu būt izraisījis šos notikumus. Varbūt ir nepieciešamas ekstrēmas darbības, lai izrautos no eksistences važām, kas ieliek mutē laužņus? Kāda jēga būt normālam, lai dzīvotu normāli garlaicīgu dzīvi normāli garlaicīgā sabiedrībā? Jaunajam Alanam Dieva vietā ir Zirgs. Equus. Mīlētāju maigums, kairinoša muskuļu deja, salda sviedru smarža un traukšanās pilnos auļos pusnaktī. Patoloģisks valdzinājums, seksuāla apsēstība, dievišķa pielūgsme un rituāls upuris. Bet dievi ir greizsirdīgi un atriebīgi. Equus Tēva, Equus Dēla un Equus Svētā gara vārdā... Režisores Lauras Grozas-Ķiberes iestudētajā izrādē spēlē aktieri Lauris Subatnieks, Dainis Grūbe, Juris Žagars, Indra Briķe, Kristīne Nevarauska, Ieva Segliņa, Dainis Gaidelis, Gints Andžāns un Ērika Eglija. Izrāde «Equus» ieguva «Spēlmaņu nakts» Skatītāju balvu kā Gada izrāde, Laura Groza-Ķibere saņēma balvu kā Gada režisore, bet Dainis Grūbe tika apbalvots kā Gada aktieris, iegūstot arī Skatītāju balvu. Izrādes sākums plkst.18.00.

Jēkabpilī, Krustpils kultūras namā, 23.aprīlī plkst.16.00 Dailes teātris rādīs izrādi «Ērtas dzīvošanas mirklīši». Ozolgales pansionātā satiekas «Pirmā grēka līča» personāži. Te katram ir savs kaktiņš, savs stūrītis, bezmaksas vaifai, radio un televizors. Un viss notiek kolektīvi. Viņiem ir obligātās možuma pusstundas un relaksācijas mūzikas nodarbības. Viņiem ir noteikumi un instrukcijas, rokdarbu un tehnisko interešu nodarbības. Nedrīkst nolaist rumpi un zaudēt optimismu! Turklāt vēl sociālās aprūpes centra sabiedriskās dzīves enerģiskajai vadītājai Spulgai ir dzimšanas diena un tiek gatavots pārsteigums – īsts teātra uzvedums... Ērika Hānberga «septiņos omulīgos vingrojumos» 1 daļā spēlē Olga Dreģe, Ilze Vazdika, Lidija Pupure, Pēteris Liepiņš, Juris Kalniņš, Juris Strenga, Gunārs Placēns, Baiba Indriksone un Āris Rozentāls.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu