Uzmanību, «Prison break» augšāmceļas! Intervija ar Milleru: Skofīlda loma izaicina īpaši...

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: facebook.com

Jā, tā patiešām ir! Kulta seriāls «Izlaušanās» (2005 – 2009) piedzīvo savu augšāmcelšanos – no 5.aprīļa televīzijas kanālā «FOX» būs skatāma jaunā, 5.sezona. Pirms pirmizrādes aicinājām uz sarunu Maikla Skofīlda lomas atveidotāju, aktieri Ventvortu Milleru.

Seriāls stāsta par Maikla Skofīlda (Ventvorts Millers) izmisīgo mēģinājumu izglābt savu uz nāvi notiesāto brāli Linkolnu Berovu (Dominiks Parsels) no cietuma. «Izlaušanās» finālā Skofīlds bija visnotaļ miris un apglabāts. Taču, iespējams, Maikls ir dzīvs un atrodas Jemenas cietumā!

Kādas bija jūsu izjūtas, uzzinot, ka seriāla scenārija autori grib atdzīvināt Maiklu Skofīldu, kurš seriāla finālā bija miris?

Ja godīgi, nebiju īpaši pārsteigts, jo ideja radās mūsu sarunās ar Dominiku Parselu, kad kopā strādājām pie seriāla «The Flash» uzņemšanas un apsvērām iespēju vēlreiz atgriezties pie «Izlaušanās». Mēs pieklauvējām pie «FOX» durvīm, un izrādījās, ka arī viņiem ir līdzīgas pārdomas. Un, ja vēl kā scenārija autoru un izpildproducentu ir izdevies piesaistīt Polu Šeringu, tad, es domāju, kaut kas labs visā tajā ir.

Kā bija strādāt kopā ar Parselu pēc šiem gadiem?

Lieliski. Iepriekšējās 81 epizodes filmēšanas laikā Dominiks bija kļuvis teju par manu brāli. Nu, vismaz tā šķita. Tādēļ ar viņu kopā varu strādāt divreiz ātrāk nekā ar jebkuru citu. Tā ir izcila personiska un privāta saderība. Tagad saprotu, ka tā notiek reti, tādēļ ļoti augstu to novērtēju.

Esat teicis, ka šīs «Izlaušanās» sezonas filmēšana, salīdzinot ar iepriekšējo, bijusi kā skolas salidojums.

Jā, bija jautri.

Var teikt – arī izaicinoši, mazliet sadomazohistiski.

Jūtos gandarīts, ja darba dienas beigās mana sirds ir «uz grīdas». Tas ir grūti gan fiziski, gan emocionāli. Skofīlds vienmēr ir rāpies pa notekcaurulēm un iesaistījies kautiņos. Mums arī bija maz laika, jo vienlaikus piedalījāmies arī citos projektos. Divas nedēļas strādājām Marokā. Vienu sēriju parasti uzņem astoņās līdz deviņās filmēšanas dienās. Mēs filmējām sešas dažādas sērijas, strādāja četri vai pieci režisori. Tas bija intensīvs un nogurdinošs darbs.

Kā jums pietrūkst visvairāk?

«Izlaušanās». Nopietni. Jo viena no lietām, kuras pietrūka, bija Maikla Skofīlda tēls.

Maikls joprojām mani izaicina gan fiziski, gan emocionāli.

Es turpinu atklāt viņa rakstura noslēpumus. Piemēram, ko Skofīlds ir pārdzīvojis laikā, kamēr bija prom? Mēs iztērējām daudz laika, meklējot atbildi uz šo jautājumu.

Kas ir mainījies tagad - Jemenas cietumā?

Maikls ir vecāks, tādēļ arī mainās veids, kā spēlēju šo lomu. Protams, arī man ir 44 gadi, nevis 33 vai 34, kā tas bija pirmajā daļā. Bet Skofīlds ir staigājis tumšus, sarežģītus ceļus, un, kad viņš atkal satiks savu brāli Linkolnu vai sievu Sāru, būs jautājums: kas Maikls ir tagad? Vai viņš spēs uzturēt attiecības ar šiem cilvēkiem?

Vai viņu joprojām var mīlēt un cienīt?

Jaunajā sezonā Maikls ir tēvs. Vai jūs līdz šim esat spēlējis tēvu?

Šķiet, šī ir pirmā reize, kad spēlēju tēvu. Tas bija interesanti: veidot attiecības ar dēlu, ar kuru līdz šim tādu nav bijis. Domāju, Maiklam sāpēja sirds par to, ka kaut kur pasaulē ir viņa dēls, kuru viņš nekad nav redzējis un saticis. Bet tas bija stimuls visu pārciest. Tā bija viņa Polārzvaigzne.

Kāda bija sajūta, atgūstot tetovējumus?

Jaunajā sezonā tetovējums ir citāds. Pirmajā reizē to zīmēja divas stundas, bet tikai vienu reizi sērijā. Tagad - katru dienu četrdesmit minūtes. Man nācās laiku pa laikam sev atgādināt, ka tas ir forši, atbilst stāstam, patiks skatītājiem un ka tādēļ ir vērts pavadīt garās stundas grimētavas treilerī.

Seriālam ir daudz fanu visā pasaulē. Kā jūs komunicējat ar skatītājiem?

Man tas bija stimuls strādāt, jo nevēlējos pievilt fanus, kas ļoti mīl iepriekšējās sezonas. Pats esmu ļoti aktīvs savā «Facebook» lapā. Sociālos medijos runāju ar ļoti cilvēkiem no dažādām zemēm. Ceļoju, runāju ar cilvēkiem, un visbiežāk sarunu temats ir «Izlaušanās».

Tas ir seriāls, kuram, kā šķiet, ir īpaša vieta cilvēku sirdīs.

Kāds ir jūsu noslēpums? Kādēļ šis seriāls ir tik populārs?

Domāju, tādēļ, ka tajā runājam par universālām un svarīgām tēmām: ģimene, lojalitāte, spēja upurēties. Maikls un Linkolns, protams, reizēm krita viens otram uz nerviem, taču tā bija mīlestība no abām pusēm. Jaunākajās deviņās sērijās iezīmēsies citas šķautnes, kuru dēļ, manuprāt, Maikls ir izdzīvojis. Viņš cieš nepanesamas grūtības, lai iegūtu to, ko vēlas, un aizsargātu tos, kurus mīl.

Domāju, ka tajā ir kaut kas iedvesmojošs, vērot, kā varonis iztur, iztur, iztur un tad pāriet otrā pusē.

Nepalaid garām! Seriāla «Izlaušanās» jaunās sezonas sērijas skatāmas kanālā «FOX» trešdienās, no 5.aprīļa plkst. 22:00.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu