Saeimas Prezidijs aktualizē nepieciešamību attaisnot tikai pamatotus deputātu sēžu kavējumus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Saeimas Prezidija sēdē šodien tika aktualizēta nepieciešamība attaisnot tikai pamatotus deputātu sēžu kavējumus.

Šis jautājums tiks skatīts saistībā ar parlamentārieša Gunta Kalniņa (ZZS) lūgumu attaisnot viņa atrašanos ārpus Latvijas. Viņš šo gadījumu iesniegumā atzīmējis, kā ārkārtas situāciju, kurā bija nepieciešama viņa klātbūtne. Prezidijs nolēma jautājumu par deputāta kavējumu izslēgt no darba kārtības līdz sīkāku paskaidrojumu saņemšanai.

Saeimas sekretāra biedrs Gunārs Kūtris (NSL) pirms lēmuma pieņemšanas norādīja, ka šajā jautājumā nepieciešams uzzināt sīkāk kavējuma apstākļus un noskaidrot Kalniņa pārstāvētās Zaļo un zemnieku savienības Saeimas frakcijas priekšsēdētāja Augusta Brigmaņa viedokli.

Saeimas sekretārs Andrejs Klementjevs (S) vērsa uzmanību, ka deputāts nevar atsaukties uz «ārkārtas situāciju», lai attaisnotu savu neierašanos uz sēdi nezināmu ārvalstu braucienu dēļ. Arī Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK) norādīja, ka, ja ir kādas šaubas par kavējuma iemesliem, nepieciešams uzdot papildus jautājumus.

Prezidija sēdē Klementjevs aktualizēja arī jautājumu par to, ka Saeimai komandējumā uz Lielbritāniju būtu jāsūta divi deputāti, jo trīs deputātu komandējumu Saeima finansiāli nevar atļauties. Prezidijs bija saņēmis lūgumu komandējumu apstiprināt Ārlietu komisijas sekretāram Sergejam Potapkinam (S) un Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijas loceklim Hosamam Abu Meri (V). Tāpat paredzēts, ka aprīļa beigās turp dosies Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Lolita Čigāne (V), norādīja Saeimas sekretārs. Klementjevs skaidroja, ka Latviju atbilstoši tur var pārstāvēt un ar Latvijas studentiem Lielbritānijā tikties divi parlamentārieši - Čigāne un Potapkins, tāpēc Abu Meri komandējumu, kas izmaksātu vairāk nekā 1500 eiro, nevajadzētu apstiprināt.

Tomēr Mūrniece norādīja, ka uz šo situāciju nav noteikti konkrēti kritēriju, kas liegtu konkrētam deputātam doties šādā komandējumā. Viņa vērsa uzmanību, ka visas trīs komisijas ir saistītas ar diasporas un ārlietu jautājumiem. Arī Kūtris norādīja, ka Abu Meri komandējumu apstiprināja ir pieteicis komisijas priekšsēdētājs Ilmārs Latkovskis (VL-TB/LNNK) un nav pamata to apšaubīt.

Tāpēc Prezidija vairākums atbalstīja arī Abu Meri komandējumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu