Pagājušajā diennaktī dzēsti 57 kūlas ugunsgrēki

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Aizvadītajā diennaktī dzēsti 57 pērnās zāles ugunsgrēki, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) apkopotā operatīvā informācija.

(Papildināta visa ziņa.)

Vakar plkst.12.26 VUGD saņēma izsaukumu uz Enerģētiķu ielu Aizkrauklē, kur bija izcēlies kūlas ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā tika konstatēts, ka deg kūla 300 kvadrātmetru platībā un, iespējams, tās degšanas rezultātā aizdegusies dārza mājiņa desmit kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēks tika likvidēts plkst.12.59.

Savukārt plkst.15.24 tika saņemts izsaukums uz Skrundas ielu Kuldīgā, kur dega pērnā zāle. Notikuma vietā ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka pērnā zāle deg sešu hektāru platībā un, iespējams, tās degšanas rezultātā aizdegusies dārza mājiņa piecu kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēks likvidēts plkst.16.59.

Kopējā kūlas ugunsgrēku degšanas platība bija vairāk nekā 33 hektāri. Platības ziņā lielākie kūlas ugunsgrēki bija izcēlušies Inčukalna novadā, kur dega septiņi hektāri, kā arī vēl 3,5 hektāri dega Zvaigžņu ielā Daugavpilī.

Lielākais kūlas ugunsgrēku skaits dienas laikā fiksēts 31.martā, kad tika dzēsti 93 pērnās zāles ugunsgrēki.

Ugunsdzēsēji atgādina, ka kūlas dedzināšana ir aizliegta un administratīvi sodāma. Tā apdraud cilvēku īpašumus, veselību un dzīvību. Kūlas dedzināšanas rezultātā izdeg lauki, nodeg ēkas un cieš vai pat iet bojā cilvēki. Sausās zāles svilināšana arī nodara būtisku kaitējumu dabai un tās bioloģiskajai daudzveidībai.

Kopumā aizvadītajā diennaktī dzēsti 84 ugunsgrēki, un tajos cilvēki nav cietuši. Vakar VUGD darbinieki veikuši arī 18 glābšanas darbus, bet 14 izsaukumi izrādījušies maldinoši.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, koka dobums, zaru kaudze, sadzīves mantas, matracis, malka, mēbeles, plastmasas tvertnes, starpsiena, siena un grīda, jumts, šķūnis, pirts, divas neapsaimniekotas ēkas, divas dzīvojamās mājas un sodrēji divu ēku dūmvados.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu