Pēdējo reizi iespējams noskatīties izrādes «Sasodītais sarkanais mēness» un «Klibais no Inišmānas»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

7. maijā Liepājas teātrī pēdējo reizi tiks spēlēta izrāde «Sasodītais sarkanais mēness», ko pēc Bertolta Brehta lugas «Bungas naktī» 2013. gadā iestudēja režisors Dž.Dž.Džilindžers. Izrāde tika nominēta piecām «Spēlmaņu nakts» balvām, tai skaitā «Gada lielās formas izrāde».

Spēlmaņu nakts balvu par Annas lomu šajā izrādē saņēma Anete Berķe, par kuras darbu teātra kritiķe Silvija Radzobe rakstījusi: «Aktrise pārvietojas pa skatuvi, galvu bailīgi ierāvusi plecos, viņas kustības un intonācijas – trauksmainas, saraustītas, skatieni (ārā pa logu) – bailes un šausmas pārraidoši. Rodas iespaids, ka Anna atrodas uz prāta un ārprāta robežas – tas ir ekspresionisma teātrim hrestomātiski aktuālais ekstātiskais stāvoklis.»

Lugas darbība notiek kādā janvāra naktī, kurā kājām gaisā tiek apgrieztas daudzu cilvēku dzīves. Anna un Kraglers reiz mīlēja viens otru, bet tad sākās karš. Ir pagājuši gadi, Anna, vecāku mudināta, piekritusi kļūt par turīgā Murka sievu. Ir viņu saderināšanās vakars. Un pie debesīm parādās sarkans mēness…

Lomās arī Egons Dombrovskis, Gatis Maliks, Edgars Pujāts, Inese Kučinska, Kaspars Gods, Ilze Jura.

Savukārt 1. jūnijā pēdējo reizi būs iespējams noskatīties izrādi «Klibais no Inišmānas», kas tapa 2015. gadā režisora Regnāra Vaivara vadībā.

Izrādes darbība notiek 1934. gadā nelielā un vientuļā Īrijas salā Inišmānā. Tā kā tās iedzīvotāji pazīst viens otru un no apkārtējās vides ir noslēgti, salā valda ikdienas rutīna, kas tiek atsvaidzināta vien ar dažādām nenozīmīgām tenkām, līdz kādu dienu viņi uzzina, ka blakus salā ieradusies filmēšanas grupa no Amerikas un meklē aktierus salas iedzīvotāju vidū. Tas dod cerību ikvienam salas iedzīvotājam, arī kroplim Billijam, kā viņu dēvē pārējie, izrauties no ikdienības un piepildīt savus sapņus. Taču vai vienmēr izsapņotais spēj sniegt laimi arī realitātē?

Lomās: Viktors Ellers, Sigita Jevgļevska, Karīna Tatarinova, Anete Berķe, Sandis Pēcis, Leons Leščinskis, Anda Albuže, Edgars Pujāts, Kaspars Gods.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu