«TTT Rīga» basketbolistes sasniedz Austrumeiropas līgas finālu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas spēcīgākā vienība «TTT Rīga» sestdien Slovākijas pilsētā Košicē sasniedza Austrumeiropas Sieviešu basketbola līgas (EEWBL) finālu.

Turnīra pusfināla mačā «TTT Rīga» ar 75:68 (17:16, 11:22, 23:13, 24:17) uzvarēja Polijas komandu «Gdynia», ko no nākamās sezonas trenēs latvietis Gundars Vētra.

Rīdzinieču rindās pa 18 punktiem iemeta lietuviešu leģionāre Ģiedre Paugaite un Aiša Sazerlenda, kamēr 17 punktus pievienoja Ieva Krastiņa.

Pirmais puslaiks Rīgas komandai bija diezgan neveiksmīgs, jo otrās ceturtdaļas otrajā pusē «Gdynia» veica nelielu izrāvienu, kas tai lielajā pārtraukumā ļāva doties ar desmit punktu pārsvaru (38:28). Lai arī otrā puslaika sākumā Polijas komandai vēl izdevās noturēt gana drošu vadību, «TTT Rīga» basketbolistes tomēr pārņēma iniciatīvu un četras minūtes līdz trešās ceturtdaļas beigām Paugaite panāca neizšķirtu 46:46.

Arī turpinājumā Latvijas čempiones bija uz viļņa un pārņēma vadību, kas sasniedza arī deviņus punktus (66:57). Pamatlaika noslēdzošajās minūtēs «Gdynia» basketbolistēm tā arī neizdevās panākt pretinieces, kas «TTT Rīga» komandai ļāva sasniegt turnīra finālu.

Zīmīgi, ka pērn vēsturē pirmajā turnīra sezonā finālā tikās tieši «TTT Rīga» un «Gdynia», panākumu ar 81:67 izcīnot Latvijas vienībai.

Pirms tam šī turnīra finālu sestdien sasniedza Slovākijas komanda Košices «Good Angels», kas ar 79:58 (26:15, 22:14, 19:16, 12:13) uzvarēja Krievijas klubu Maskavas «Dinamo».

Ceturtdaļfinālā «Good Angels» ar 79:65 pieveica Lietuvas komandu Viļņas «Kibirkštis», kamēr «Dinamo» ar 73:69 pārspēja Polijas vienību Ļubinas «Pszczolka Polski-Cukier».

LETA jau vēstīja, ka ceturtdaļfinālā Latvijas komanda ar rezultātu 84:42 sagrāva Baltkrievijas vienību Minskas «Horizont», bet «Gdynia» ar 91:38 pārspēja ar otro sastāvu spēlējušo Turcijas vienību «Stambulas Universitāte».

«Stambulas Universitātes» komandu ikdienā pārstāv latviete Aija Putniņa, tomēr tā Košicē ieradusies ar otro sastāvu, līdz ar to šajā ceturtdaļfināla pārī izteikta favorīte bija «Gdynia».

Pamatturnīrā trijos sabraukumos «TTT Rīga» komanda astoņos mačos tika pie septiņiem panākumiem, bet «Stambulas Universitāte» astoņu komandu finālturnīram kvalificējās kā pēdējā. Tikmēr finālturnīrā nespēja iekļūt cita Latvijas komanda «Vega 1»/«Liepāja».

Austrumeiropas līgā šosezon sacentās 12 komandas no deviņām valstīm. Čempionāta mērķis ir piedāvāt klubiem augsta līmeņa spēles un pievilcīgu sacensību formātu. Šī ir pirmā starptautiskā līga, kura rīko regulāro sezonu trīs sabraukumos, vienlaikus samazinot ceļošanas un uzturēšanās izdevumus.

Pirmajā Austrumeiropas līgas sezonā pērn triumfēja Latvijas titulētākais klubs «TTT-Rīga», kas finālā uzveica «Gdynia» komandu, bet trešā bija Astanas «Tigers», kuru pārstāvēja Anita Teilāne.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu