Kučinskis Bergmani nodēvē par valdības stūrakmeni

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Makare / LETA

Latvijas Zaļās partijas (LZP) ministri kopumā un sevišķi aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis (LZP/ZZS) vērtējams kā viens no kompetentākajiem Ministru kabineta pārstāvjiem un kā valdības stūrakmens, šodien LZP kongresā izteicās Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Savukārt LZP deleģētā veselības ministre Anda Čakša daudz darot, lai veiktu reformas veselības aprūpē, kurām ilgus gadus nav veltīta pienācīga uzmanība. «Čakša ir cīnītāja, un viņa var rēķināties ar premjera atbalstu,» uzsvēra Kučinskis. Viņš lūdza LZP saglabāt vienotību gan savā partijā, gan Zaļo un zemnieku savienībā.

Partijas sanāksmē savas idejas izklāstīja arī politiskā spēka līderi. LZP līdzpriekšsēdētājs Ingmārs Līdaka LZP 28.kongresu nosauca par «uzvarētāju kongresu», jo ZZS jau gadu vada valdību. Līdaka arī uzsvēra, ka partijai galvenais mērķis nevar būt atrašanās varā, jo svarīgāk ir realizēt partijas programmu un «zaļās idejas».

Līdaka vēlreiz atgādināja LZP nostāju, ka nav atbalstāma nekāda novadu piespiedu apvienošana un ka ir jāatbalsta atjaunojamo energoresursu izmantošana un ir jāiestājas pret lauksaimnieciskās ražošanas zemes koncentrēšanos lielražotāju rokās.

Otrs LZP līdzpriekšsēdētājs Viesturs Silenieks savukārt pauda satraukumu, ka «Latvijas valstij nepieder neviens medijs», līdz ar to neesot pietiekama atbalsta valdības politikai.

Silenieks arī klāstīja, ka laikā, kad pasaulē notiek straujas pārmaiņas, labākais ir pasēdēt pagrabā un uzadīt jaunu džemperi, lai, kad situācija norimst, mēs pirmie varētu iziet no patvēruma vietas. Pēc viņa domām, jāizstrādā jauns nacionālās attīstības plāns, jo pašreizējais dokuments daudzos aspektos ir novecojis, tajā skaitā karadarbības dēļ pasaulē.

Visi LZP vadītāji pauda viedokli, ka ir nepieciešams izrevidēt biedru sarakstu un atstāt tajā tikai aktīvus biedrus. Arī Revīzijas komisija ir secinājusi, ka biedra nauda samaksā tikai katrs piektais LZP biedrs.

Kā ziņots, šodien notiek partijas vadības vēlēšanas, un uz LZP valdes priekšsēdētāja amatu izvirzītas kādreizējā premjera Induļa Emša un partijas līdzšinējā valdes priekšsēdētāja Edgara Tavara kandidatūras.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu